Media Nieuws

IKON-films bekroond op One World Festival in Praag

  • PDF

Twee IKON-films zijn bekroond op het One World Festival in Praag. De Best Film Award is toegekend aan Judgment in Hungary. Dit beklemmende debuut van regisseur Eszter Hajdú volgt de rechtszaak tegen vier neo-nazi's die verdacht worden van een reeks aanslagen op Roma, waarbij doden en gewonden vielen. De Vàclav Havel Jury Award werd toegekend aan Miners Shot Down, een reconstructie van de dodelijke schietpartij bij de Marikana-staking in augustus 2012 van de Zuid-Afrikaanse filmmaker Rehad Desai. Beide internationale co-producties kwamen tot stand met financiële steun van de IKON.

 

Beide films zijn komende week ook te zien op het Movies that Matter festival in Den Haag, waar de IKON met nog 3 andere films vertegenwoordigd is. Na de wereldpremière op de Berlinale is The Last Hijack van Tommy Pallotta en Femke Wolting over de achtergronden van de problematiek rond Somalische piraten nu voor het eerst in Nederland te zien. Daarnaast maken ook de festivalhits God Loves Uganda en Pussy Riot – Punk Prayer deel uit van het mensenrechten festival in Den Haag. Alle vijf titels worden later dit jaar door de IKON uitgezonden op Nederland 2.

 

www.ikon.nl    

 

 

 

Brievenalsbuit.inl.nl wint Language Industry Award

  • PDF

Op 13 maart werden in Gent de allereerste Language Industry Awards uitgereikt. De website brievenalsbuit.inl.nl, het resultaat van een samenwerking tussen Universiteit Leiden en het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL), ontving met 55% van de stemmen de prijs voor beste website in de taalsector 2013.

 

Op de website is een verzameling van ruim duizend 17de- en 18de-eeuwse brieven online te bekijken en te doorzoeken. De brieven zijn geschreven tussen Nederlanders in verre oorden, waaronder zeelieden, en thuisblijvers. Het INL ontwikkelde de website en de zoekapplicatie, die deze unieke collectie makkelijk toegankelijk maakt voor taalprofessionals, historici en geïnteresseerden. 

 

Studenten & taalprofessionals

De uitreiking van de Language Industry Awards (LIA’s) is een initiatief van De Taalsector: een platform voor taalprofessionals uit België en Nederland. Naast de prijs voor beste website werden ook prijzen uitgereikt voor onder andere beste netwerk- en leerevenement, beste taalsoftware of -app en beste taalpublicatie. Voor studenten werd de prijs voor het beste populariserende artikel over taalwerk uitgereikt.

 

Over het INL, Schatkamer van de Nederlandse taal


Het Instituut voor Nederlandse Lexicologie (INL) is de plek voor iedereen die op zoek is naar informatie over woorden en hun betekenis, spelling en gebruik door de eeuwen heen. Het INL verzamelt, beschrijft en bestudeert de Nederlandse taal en woordenschat in de ruimste zin van het woord.

 

www.brievenalsbuit.inl.nl   

www.inl.nl

 

 

 

 

 

 

 

  
 

Laatst aangepast op vrijdag 14 maart 2014 15:00

Rabobank en N=5 beëindigen relatie

  • PDF

Rabobank en N=5 hebben in goed onderling overleg besloten om het contract te ontbinden. De samenwerking heeft vijf jaar geduurd en verliep naar tevredenheid.

 

De bank staat op dit moment voor enorme veranderingen met klanten die anders gaan bankieren en een markt die vraagt om andere communicatie. Daarvoor is wat betreft Rabobank een ander samenwerkingsmodel en een andere koers nodig.  De uitgangspunten die daarbij zijn geschetst passen niet bij de visie en werkwijze van N=5. Rabobank zal zich gaan oriënteren op nieuwe samenwerkingspartners en N=5 is vanaf april beschikbaar voor nieuwe samenwerkingen in de financiële sector.

 

www.nis5.nl

www.rabobank.nl

 

 

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 14 maart 2014 14:32

SBS6: 17 maart extra lange uitzendind Utopia - Spannend

  • PDF

De afgelopen dagen is er in korte tijd veel gebeurd in Utopia; De eerste zoen van Rienk en Nicoline, het onverwachte bezoek van Anton aan Andrea en een brief van Patty Brard die nogal wat commotie veroorzaakte. Om de kijker al deze ontwikkelingen niet te laten missen en te voorkomen dat Utopia ongewild teveel gaat achterlopen op de realiteit, is op 17 maart de uitzending van Utopia eenmalig verlengd naar één uur in plaats van het reguliere half uur.

 

Dagenlang hebben kijkers kunnen zien hoe Rienk en Nicoline om elkaar heen hebben gedraaid en zat iedereen te wachten op die eerste kus. Evenals alle problemen die de relatie van Andrea en Anton ondervond, een discussie die zelfs voor een deel in de media werd gevoerd. Het onverwachte bezoek van Anton brengt voor allebei hopelijk de duidelijkheid die ze verwachten.

 

Daarnaast stuurde Utopia-Fan Patty Brard de inwoners een brief, waarin ze vraagt of ze langs mag komen om haar ongezouten mening over de inwoners te komen geven. Ze wil ze graag motiveren en tips en adviezen geven hoe zij vindt dat het eigenlijk allemaal moet. Door de inwoners werd daar met gemengde gevoelens op gereageerd… Hoe?

 

Dat en meer is allemaal te zien in de extra lange uitzending van Utopia 17 maart om 19.30 uur.


Utopia: iedere werkdag om 19.30 uur bij SBS6


www.sbs6.nl/utopia

www.sbs6.nl  

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 14 maart 2014 14:29

GAMMA: Het nieuwe klussen populair onder Nederlanders

  • PDF

 

 

De doe-het-zelver is nog lang niet uitgestorven, blijkt uit onderzoek1 van bouwmarkt GAMMA onder ruim 1.200 Nederlanders. Waar veertigplussers steeds vaker de hulp van een vakman inschakelen, blijkt het klussen onder jongere generaties juist onverminderd populair. Niet alleen schakelen zij vaak de hulp van kennissen, vrienden (52%) of hun (schoon)vader (78%) in; met online adviezen en het bestellen van klusmaterialen in webwinkels geven zij ook een extra dimensie aan het moderne klussen. Met het nieuwe tuin- en klusseizoen in aantocht lanceert GAMMA deze week haar nieuwe website inclusief webshop, volledig ingericht op het nieuwe klussen.

 

De grootste ongemakken tijdens het klussen zijn van alle tijden: Nederlanders ervaren dat een klus meer tijd kost dan aanvankelijk gedacht (52%), dat het meer geld (42%) en tijd (32%) kost om de klusmaterialen te verzamelen en dat ze niet altijd weten (28%) hoe ze aan een bepaalde klus moeten beginnen. Met online adviezen en mogelijkheden om klusmaterialen via het web te bestellen, nemen ze echter een groot deel van deze ongemakken weg. Met als resultaat een voldaan gevoel (84%), geldbesparing (43%) en plezier tijdens het klussen (40%).

 

Generatieverschillen

Ondanks de gemakken van de moderne tijd, zijn er in Nederlandse huishoudens nog veel tradities: mannen doen nog steeds de meeste klussen in huis (66% versus 18% van de vrouwen) en 45% van de respondenten laat zich bij het klussen helpen door één of allebei de ouders. Waar de jongere generatie echter sneller naar de computer, tablet of smartphone grijpt (54%) voor online tips, vertrouwen veel ouderen op advies van vrienden, kennissen, hun partner of medewerkers bij de lokale bouwmarkt.

 

Do-it-yourself

Hilde Roothart, trendwatcher: “Dat klussen populair is onder jongeren en steeds populairder wordt, is volledig in lijn met de trend van do-it-yourself (DIY) en do-it-with-others (DIWO): het zelf of samen maken of repareren van producten. De zogenaamde Maker Movement zien we de laatste jaren opkomen in de mode en het interieur, maar ook op het gebied van voeding en technologie begint deze trend grotere vormen aan te nemen. Overigens kunnen jongeren daarbij nog wel wat leren van het vakmanschap van hun ouders. Klussen in huis is een activiteit die de verschillende generaties bij elkaar kan brengen.”

 

De nieuwe website van bouwmarkt GAMMA is een platform voor de klusser van nu. Met inspiratie, ideeën en adviezen op klusgebied. Daarnaast is het mogelijk om, realtime, de voorraad in de bouwmarkten te checken en in de webshop producten te bekijken, te kopen en te laten bezorgen.

 

1 Over het onderzoek

Het online onderzoek naar het klussen anno 2014 is uitgevoerd in maart 2014 door een onderzoeksbureau in opdracht van GAMMA, door middel van een representatieve steekproef onder 1.209 respondenten van 18 jaar en ouder.

 

www.gamma.nl

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!

 

 

Laatst aangepast op vrijdag 14 maart 2014 13:45