Lemming Film: Tony 10 en Patatje Oorlog winnen internationale filmprijzen
04-02-2013 14:54:14 | Door: Nico Scherphuis | hits: 5467 | Tags:

De familiefilms TONY 10 en PATATJE OORLOG zijn in de prijzen gevallen op internationale filmfestivals. Tony 10 is gekozen tot Beste Film op de 8e editie van het Children’s India International Film Festival 2013. De film behaalde, na uitbreng in februari 2012, de Gouden Film status. Sindsdien is de film geselecteerd voor diverse internationale filmfestivals en won verschillende prijzen. Vanaf november 2012 is Tony 10 in de bioscoop in Duitsland te zien, waar de film goed ontvangen is door de Duitse filmjournalisten. In februari 2013 wordt de film in Noorwegen in de bioscoop uitgebracht.

 

In Rusland heeft Pippa Allen, de hoofdrolspeelster uit Patatje Oorlog, op het Internationale Filmfestival Within the Family de prijs voor Best Children’s Role ontvangen. De film is tevens bekroond door de kinderjury van de Stuttgarter Kinderfilmtage in Duitsland met de Charly prijs.

 

Uit het juryrapport van de Stuttgarter Kinderfilmtage; “De film behandelt een serieus onderwerp dat begrijpend is gemaakt voor kinderen met humor en animaties. Daarbij vinden we de denkwijze van het meisje interessant waarbij ze de realiteit met wiskunde probeert te veranderen.”

 

Patatje Oorlog beleefde in oktober 2011 zijn wereldpremière als openingsfilm van het jubilerende Cinekid en werd vervolgens geselecteerd voor het Generation programma van de Berlinale en heeft daarna met succes op een groot aantal internationale film festivals gedraaid.
 
 
www.lemmingfilm.com