[Vacatures] Exterion Media zoekt Marketing Data Analyst
21-07-2017 08:18:53 | Door: Marianna Beets | hits: 2980 | Tags:

Exterion Media is dé buitenreclame-exploitant van Nederland en onderdeel van Exterion Media Group. Buitenreclame, ook wel Out-of-Home, is het oudste massamedium ter wereld en groeit nog steeds. Out-of-Home is hét middel om het verschil te maken, want het is overal en non stop. Onderweg kom je meerdere keren per dag, bewust of onbewust, in aanraking met de creaties van adverteerders. Bedrijven adverteren via ons in onder andere bushokjes (abri’s), langs grote wegen en op vervoersmiddelen. Daarnaast adverteren ze bij ons ook digitaal in winkelcentra en op NS stations. Op deze manier bereiken wij iedereen buitenshuis.

Dagelijks werken wij, in een jong, enthousiast team, met veel passie voor adverteerders om hún doelgroep te bereiken. Werken bij Exterion Media betekent werken bij een ambitieus bedrijf in een dynamische branche. 

Voor de afdeling Marketing zijn wij op zoek naar een fulltime zelfstandige en daadkrachtige

Marketing Data Analyst

 

In een steeds sneller digitaliserende markt wordt het organiseren en interpreteren van data en onderzoek steeds belangrijker. Als Marketing Data Analyst houd je je bezig met het verzamelen, controleren en combineren van verschillende databronnen om deze vervolgens om te zetten in informatie die als basis dient voor nieuwe en lopende projecten. Je maakt hiervoor scherpe analyses om datamodellen en dashboards te ontwikkelen. Hiermee stel je rapportages op en breng je intern advies uit. Modelling is voor jou bekend terrein. Ook ben je in staat om nieuwe analyses te ontwerpen en tevens te bepalen welke tools en data je nodig hebt om vraagstukken te beantwoorden en oplossingen te vinden. Naast data is onderzoek een erg belangrijk onderdeel bij de bewijsvoering van het medium Out-of-Home. Als Marketing Data Analyst houdt je je ook bezig met het opzetten en analyseren van nieuwe en/of bestaande onderzoeken en vertaal je deze naar marketingproposities voor onze Sales afdeling.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Het ondersteunen in de vormgeving van de data architectuur binnen Exterion Media – het bij elkaar brengen van de relevante data zodat deze in een continu proces beschikbaar wordt gesteld aan de juiste personen binnen en buiten de organisatie.
 • Op projectmatige basis (operationeel) meewerken aan de implementatie van nieuwe software en technologieën.
 • Rapportages maken van de bruto mediabestedingen t.b.v. het creëren van inzichten over de markt en concurrenten voor de rest van de organisatie.
 • Ondersteunen in het opzetten, uitvoeren en de analyse van onderzoeken en deze resultaten vertalen in nieuwe inzichten/ de juiste marketingpropositie.


Wie zoeken we?

Een assertief, ondernemend en oplossingsgericht talent met:

 • Een afgeronde academische opleiding die aan het begin van zijn carrière staat.
 • Affiniteit met online media / mobile marketing is een pre.
 • Intrinsieke motivatie om nieuwe technologieën, onderzoeken, analysemethoden en andere tools te ontdekken en hier het fijne van te willen weten.
 • Je kunt je werkzaamheden goed plannen, je bent inventief en beschikt over een zorgvuldige en kwaliteitsbewuste werkhouding.


Wat bieden we?

Exterion Media biedt je een uitdagende functie met leuke collega’s in een transparante en toegankelijke organisatie, maar ook:

 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • veel aandacht voor (persoonlijke) ontwikkeling;
 • onderdeel van een marketingteam met 14 collega’s;
 • een enthousiast team met leuke, gedreven en ambitieuze collega’s.


Zoeken we jou?

Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren door middel van het sturen van je cv en motivatie naar jobs@exterionmedia.nl

www.exterionmedia.com/vacatures

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie