[Interview] Michiel Frackers: Blockchain gaat media radicaal veranderen
29-11-2017 17:42:00 Door: | Hits: 2791 | Tags:

Michiel Frackers is oprichter van Planet Internet en behoort daarmee tot het selecte groepje mensen dat zich de grondleggers van het internet in Nederland mag noemen.

Hij is de laatste jaren wat minder vaak in Nederland wegens hardnekkig verblijf in het buitenland. Als kwartiermaker voor Jaunt VR is vanuit zijn thuisbasis Singapore de hele wereld zijn speelveld.

In de maand april is Michiel minimaal een paar dagen in Amsterdam; hij is de vaste moderator van het Cross Media Congres. Zoals hij modereert, geeft hij ook zijn interviews: snel, direct, provocerend, inspirerend - met visie, humor en kennis van zaken.

Michiel Frackers legt uit dat Nederland helemaal niet voorop loopt met innovatie maar juist steeds verder achterop raakt: "Laatst zag ik een nieuwsbrief waarin er door een ministerie werd beweerd dat Nederland het meest innovatieve land ter wereld is. Daar moet ik dan hartelijk om lachen. Het is onvoorstelbaar dat mensen dat hier nog steeds denken. Een land waar de kabinetsformatie gaat over het zingen van het Wilhelmus, heeft geen visie en geen vergezicht. Landen als Singapore en de Emiraten denken over periodes van 30, 5o tot 70 jaar. Singapore heeft altijd gekeken naar Israel en Nederland. En zij zijn gestopt met naar Nederland te kijken. Nederland is helemaal niet meer relevant. Het zal nog 20 jaar duren en dan zijn de landen in Zuidoost Azië rijker dan Europa. Daarom kwam Obama niet meer naar Europa en richtte hij zich alleen maar op Azië. Ik ben Obama twee keer tegenkomen, twee keer in Azië. Hij kwam hier in Nederland één keer, om te kijken naar de Nachtwacht, een hoogtepunt van 400 jaar geleden. Ik kan daar heel boos om worden. Dit is met je bril in de yoghurt, rijdend door de mist, kijkend in de achteruitkijkspiegel."

Nederlands MediaNetwerk heeft met Michiel Frackers een meer dan memorabel gesprek over virtual reality, blockchain, cryptocurrency, onderwijs, Amerika, Rusland, China en filmfinanciering.

Kijken!

www.jauntvr.com
www.quadia.com


Bekijk nog veel meer interviews op Nederlands MediaNetwerk TV


www.nederlandsmedianetwerk.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie