[Nederlands MediaNetwerk TV] Sebastiaan Teunenbroek over Pretty Social Media
04-07-2018 13:18:00 Door: | Hits: 6648 | Tags:

Influencermarketing 2.0, zo omschrijft Sebastiaan Teunenbroek, sales- en marketingmanager bij Pretty Social Media, het bedrijf. 2.0, omdat het verder gaat dan bereik creëren: het richt zich namelijk tevens op meetbare resultaten behalen.

Met ondertussen 350 titels in het portfolio, timmert Pretty Social Media in Nederland goed aan de weg. Opgericht in 2013 in Denemarken, zijn er inmiddels takken in Duitsland, de VS, UK en nu dus ook zo'n drie jaar in Nederland. De 350 titels, waarvan Pretty Social Media de social media beheert en laadt, zijn verspreid over een brede range aan branches: van automotive tot food, retail en fashion. Sanoma- en New Skool Mediatitels als Autoweek, Elsevier en Sprout vallen daaronder. 

Waar we tegenwoordig niet meer kunnen zonder social media, valt het op dat deze kanalen bij uitgevers vaak ondergesneeuwd zijn. Pretty Social Media springt daarop in. Teunenbroek: "Voor zowel de publisher als adverteerder is het interessant. Wanneer je communiceert vanuit de naam van de publisher zelf, is een boodschap instant geloofwaardiger en komt het niet over als pure advertentie. Een publisher heeft vaak geen verdienmodel op zijn social media. Wij fungeren als saleshouse voor publishers om omzet te genereren via hun socialmediakanalen."

Resultaten worden gemeten door conversies (clicks) en lead generation. 

Over de ambities met Pretty Social Media zegt Teunenbroek: "Dit jaar willen we in Nederland groeien van vijf naar vijftien medewerkers en een maandelijkse omzet van 100.000 euro. In 2019 willen we die omzet minstens evenaren, maar liefst verdubbelen." Realistische doelstellingen, aldus Teunenbroek.

Bekijk hieronder het complete interview met Sebastiaan Teunenbroek, vanuit de Quadia Studio's in Hilversum.

www.prettysocialmedia.com 

Bekijk nog veel meer interviews op Nederlands MediaNetwerk TV


www.nederlandsmedianetwerk.tv

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie