Adidas Originals en Vice geven een podium aan vrouwelijk fotografietalent
11-08-2021 11:44:47 | Door: David de Jong | hits: 1546 | Tags:

Adidas Originals en Vice lanceren een nieuwe campagne rondom de herintroductie van de klassieke adidas Forum sneaker. Voor deze campagne hebben vijf opkomende vrouwelijke fotografen de kans gekregen om hun muzes vast te leggen in de Adidas Originals Forum schoen. Het werk dat zij voor deze Adidas Originals campagne hebben gemaakt is te zien op het door Vice ontworpen platform Open Forum.

Adidas Originals en Vice vinden het belangrijk om diversiteit in de creatieve industrie aan te moedigen. Vrouwen zijn bijvoorbeeld ondergerepresenteerd in de creatieve industrie met een aanwezigheid van slechts 13.8 procent en minder dan 5 procent van de creative directors is vrouw. Daarom is er voor gekozen om de herintroductie van de Adidas Originals Forum sneaker door opkomende vrouwelijke fotografen vast te leggen (bron: Dr. Jean Grow, University of Marquette). Op Open Forum is het werk te zien van Ashley Röttjers, Alifya Al-Harazi, Zoï Pahtalias, Jolene Adelaar en Josje van Stekelenburg. Op dit platform zie je hoe zij hun muzen hebben vastgelegd in de adidas Originals Forum sneaker.

Naast een overzicht van hun recente werk voor Adidas Originals op Open Forum wordt er gedurende anderhalve maand ook branded content geplaatst in de vorm van duo-interviews met de vijf fotografen en hun muzes.

Josephine de Ruiter, Junior Creative bij Vice+: "Vice heeft als springplank voor jong talent aan de wieg gestaan van carrières van creatievelingen uit verschillende sectoren. Via deze samenwerking met adidas Originals willen wij opkomend vrouwelijk talent de kans geven om hun bereik te vergroten en hun plek in de creatieve industrie toe te eigenen. Het was ontzettend inspirerend om met deze vrouwen en hun muzes te werken.”

Het werk is te vinden op deze site van het VICE Open Forum.

www.vice.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie