BN'ers op reis voor goede doelen Nationale Postcode Loterij in RTL-programma
13-11-2018 16:08:00 | Door: | hits: 4042 | Tags:

In het tv-programma Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee… laten Caroline Tensen, Quinty Trustfull en Martijn Krabbé bekende Nederlanders kennis maken met goededoelenprojecten, gesteund door de Nationale Postcode Loterij. De bekende Nederlanders hebben ieder een link met het goede doel dat zij in binnen- of buitenland bezoeken.

In de eerste aflevering neemt Martijn Krabbé nieuwslezer Merel Westrik mee naar het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Het duo loopt mee met de Peace Parks Foundation die de ernstig bedreigde neushoorn beschermt. Martijn Krabbé en natuurliefhebster Merel Westrik genieten van het Afrikaanse landschap, maar vallen ook stil van de slachtpartijen die stropers er aanrichten.

Caroline Tensen neemt chef-kok Freek van Noortwijk mee naar een voedselproject van Oxfam Novib in Peru. Het duo maakt kennis met de Peruaanse keuken, maar ervaart ook hoe klimaatverandering zorgt voor mislukte oogsten en hoe Oxfam de lokale boeren daarbij ondersteunt.

Quinty Trustfull reist met voormalig profvoetballer Frank de Boer naar Tanzania. Daar zien zij met eigen ogen hoe het Liliane Fonds samen met lokale partners kinderen met albinisme opvangt en beschermt. Door bijgeloof maakt een grote groep mensen jacht op het bloed en lichaamsdelen van albino’s.

Klaas van der Eerden blijft dichter bij huis. Caroline Tensen neemt de cabaretier mee naar haar favoriete eiland, Vlieland. De Waddenvereniging toont hen de schoonheid én de kwetsbaarheid van Werelderfgoed Waddenzee.

Uitzending: vanaf donderdag 22 november om 23:40 uur bij RTL 4.

www.rtl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie