Bruut Amsterdam produceert online versie Dag van het Literatuuronderwijs
27-11-2020 08:00:00 | Door: David de Jong | hits: 1456 | Tags:

Op 24 november 2020, de Dag van het Literatuuronderwijs bracht leesbevorderingsorganisatie Passionate Bulkboek docenten Nederlands, bibliothecarissen en andere experts uit het educatieve veld uit heel Nederland bij elkaar voor een programma van lezingen, workshops en masterclasses.

Normaliter is dit evenement een eendaags symposium verspreid over twaalf grote theaterzalen van de Doelen in Rotterdam, maar dat moest anders, vanwege de huidige coronapandemie: een volledige online versie van het programma, geproduceerd door productiehuis Bruut Amsterdam. Het evenement werd uitgezonden via een livestream vanaf het hoofdpodium in een studio in Amsterdam. In zeven virtuele subzalen ontmoetten de deelnemers toonaangevende sprekers en schrijvers voor interactieve lezingen, workshops en masterclasses, onder begeleiding van online stagemanagers.

Deelnemers aan de Dag van het Literatuuronderwijs ontvangen na afloop van het educatieve programma een certificaat. Passionate Bulkboek schakelde daarom de hulp in van Bruut Amsterdam om na te denken over een vorm waarin deze dag doorgang kon vinden, zonder dat er concessies werden gedaan op de inhoud van het programma. De wens van Passionate Bulkboek sluit naadloos aan op de visie van het productiehuis: bij producties van Bruut Amsterdam staat de inhoud altijd centraal. De ontwikkeling van een volledig en inhoudelijk sterk symposium is voor het productiehuis daarom een logische stap. Met 1.200 deelnemers zijn er meer toegangskaartjes verkocht dan ooit .

Wilma van Raamsdonk, organisator van de Dag van het Literatuuronderwijs en hoofd afdeling voorlichting van Passionate Bulkboek: “Bruut Amsterdam droeg zorg voor de volledige metamorfose van een fysiek symposium tot een volledig digitaal evenement. Ze tekenen voor het hele traject. Van training voor de sprekers tot een vlekkeloos werkend platform in look en feel van de symposia zelf, en een perfect vormgegeven mainstage waar de covid-19-regels met gemak konden worden nageleefd.”

www.dagvanhetliteratuuronderwijs.nl
www.passionatebulkboek.nl
www.bruut.amsterdam

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie