Hearst Create contentpartner Kenia's communicatiebedrijf Safaricom
14-03-2019 14:58:00 | Door: David de Jong | hits: 3963 | Tags:

Hearst Create heeft een nieuw contract getekend met Safaricom, een groot telecommunicatiebedrijf in Kenia. Hearst Create zal voor Safaricom een magazine produceren.

Safaricom, dat gedeeltelijk eigendom is van Vodacom Group en Vodafone, biedt spraak-, data- en financiële diensten voor haar abonnees via verschillende platforms. In Kenia is Safaricom de belangrijkste telecomoperator met circa 65 % marktaandeel en 29,7 miljoen abonnees. Het bedrijf was met de lancering van M-Pesa een pionier op het gebied van mobiele betalingsoplossingen en is daarmee tot op heden een succesvolle operator.  Safaricom heeft een hoofdkantoor in Nairobi, Kenia en is actief in het oostelijk en centrale deel van Afrika. Het nieuwe magazine krijgt de naam Twaweza en verschijnt tweemaal per jaar.

Luc van Os, CEO van Hearst Netherlands: “Bij Hearst Create zetten wij de expertise van Hearst in voor opdrachtgevers, waarvoor we bouwen aan commercieel succesvolle contentmerken en bijbehorende loyale audiences. We zijn trots dat deze aanpak opnieuw resulteert in internationale erkenning.”

Hearst Create heeft hiermee een tweede belangrijke opdracht uit Afrika binnengehaald. Sinds februari 2017 is het contentmarketingbureau verantwoordelijk voor de productie van Kenya Airways inflight magazine Msafiri.

Irene Bauer, content directeur bij Hearst Create: “Safaricom is een bijzonder bedrijf dat dankzij innovatieve toepassingen het dagelijks leven van veel mensen positief heeft getransformeerd. We zijn trots op deze nieuwe samenwerking en kijken ernaar uit om samen met Safaricom depurpose van het merk, Transform Lives, verder uit te bouwen en te verankeren in de communicatiemiddelen.”

De eerste editie van het magazine voor Safaricom Twaweza verschijnt naar verwachting begin augustus.

www.safaricom.co.ke
www.hearst.nl/hearst-create

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie