Just Another Network lanceert Complex: Nederlandse versie Amerikaans jongerennetwerk
29-07-2021 09:50:00 | Door: David de Jong | hits: 1461 | Tags:

Just Another Media Company heeft de exclusieve licentie voor Complex Networks in de Benelux verkregen. Complex is een Amerikaans mediabedrijf met roots in hiphop, fashion en sport. Het is een van de grootste jongerenplatforms van de Verenigde Staten. Buzzfeed kondigde onlangs aan Complex Networks over te zullen nemen, dit zal naar verwachting in het vierde kwartaal plaats vinden. Het bedrijf heeft grote internationale ambities, waaronder Europese. De Nederlandse operatie is volledig eigendom van Just Another Media Company.

Complex is in Nederland gelanceerd en brengt daarbij nieuws- en entertainment-content over alles wat de jongerencultuur aangaat. Na twee maanden proefdraaien, zal op 27 september 2021 een officiële lancering plaats vinden de A'dam Toren in Amsterdam. 

Complex groot in Verenigde Staten

Complex heeft in de Verenigde Staten een uniek bereik van 110 miljoen op al haar platforms en bijna één miljard video stats. Video is een essentieel onderdeel van de Complex beleving. Bekende series zijn onder meer Hot Ones en Sneaker Shopping. Vrijwel alle grote sterren hebben hun opwachting gemaakt in een Complex-serie. Complex werkt als een community van en voor jonge creators en curators. Dit vanuit het idee dat zij op de hoogte zijn van de laatste trends, zelf trendsettend zijn en de definitie van mainstream media opnieuw weten te formuleren. Complex zal een prominent onderdeel worden van de agency propositie van Just Another Network.

Kroonjuweel Just Another Network

Michel Palmen, Agency Director van Just Another Network: "Complex is een kroonjuweel binnen ons netwerk. We maken dankbaar gebruik van alle kennis uit de US en combineren dat met de skills van lokale content specialisten. Vanuit heët hart van jongerencultuur biedt Complex voor merken vele innovatieve branded-entertainmentmogelijkheden."

Nederlandse invulling

Complex Nederland zal staan voor een divers en jongeren-focused aanbod. Verwacht een combinatie van journalistieke bijdragen, exclusieve reportages en high end shoots, maar ook korte nieuwsupdates over de Nederlandse media- en entertainmentindustrie. De eerste digital cover shoot is live gegaan met rapper Cho (Giovanni Rustenberg) in de hoofdrol. Hij vestigde onlangs een record door als eerste Nederlandse hiphopartiest binnen een uur de AFAS Live uit te verkopen. De afgelopen periode is hard gewerkt aan het formeren van het Complex team dat bestaat uit een mix van jonge mediamakers, schrijvers en opiniemakers. De kern wordt gevormd door drie talentvolle jonge creatives: 

Soraya Hadjar die onder meer voor Cosmopolitan, Axed en Linda Meiden schreef, zal als Editor-at-Large leiding geven aan de Complex redactie. Soraya Hadjar: “Vanwege de diversiteit aan content en het samenbrengen van verschillende culturen, weet Complex jongeren van alle achtergronden te bereiken. Dat is ook de visie die ik heb voor Complex NL.”

Armin Shah zal naast zijn succesvolle YouTube-kanaal Convo, als Creative Director Video invulling geven aan de videostrategie van Complex NL. Armin Shah: ''Als liefhebber van de hiphopcultuur en mediamaker, is Complex altijd de blueprint geweest voor alles wat wij hier maken. We hebben er veel inspiratie uitgehaald, dus het is een waanzinnig mooie stap om Complex in Nederland voort te kunnen zetten en hiermee onze eigen cultuur voorop te zetten."  

Tot slot is Chaira Koops (538, StukTV) als executive producer verantwoordelijk voor alle video output van Complex.Chaira Koops: “Er is geen ander platform dat zich zodanig richt op de jeugd en de hiphop/pop cultuur, als Complex. Met een jong en divers team, maken we content waar deze generatie al jaren naar vraagt.'' 

Complex is in de Verenigde Staten tot de overname door Buzzfeed voor 50 procent in handen van Hearst Communications en voor 50 procent van telecomgigant Verizon. Verizon heeft ook een minderheidsbelang in Buzzfeed.

Michel Palmen was onlangs te gast bij Marketing Report Radio, hier lees je er meer over en kun je de uitzending beluisteren.

www.justanothernetwork.com
www.complexnl.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie