MassiveMusic ontwikkelt nieuwe sonic identity Randstad
23-01-2019 13:27:00 | Door: David de Jong | hits: 2350 | Tags:

Internationaal creatief muziekbureau MassiveMusic heeft voor Randstad een nieuwe wereldwijde sonic identity ontwikkeld. MassiveMusic heeft daarbij een anthem ontwikkeld die voor het bedrijf dat groot werd met uitzendbureaus als onderscheidend soundlogo moet dienen voor het merk.  De sonic identity versterkt de merkpropositie Human Forward en is een onmisbaar onderdeel van de merkbeleving die Randstad over wil brengen.
 
Randstad werd in 1960 in Nederland opgericht door Frits Goldschmeding en heeft altijd de waarde van muziek als onderdeel van hun merkidentiteit erkend. Toen Randstad een internationale speler werd, resulteerde dat in het gebruik van het nummer Good To Know You. Met de recente introductie van hun nieuwe merkbelofte Human Forward ontstond de behoefte aan een nieuw op maat gecomponeerd geluid.
 
Een nieuw ecosysteem van muziek en geluid

Luc van Stiphout
, Head of Music & Brands bij MassiveMusic: "Een jaar geleden gaf Randstad ons een heldere briefing: help het merk versterken door het strategisch inzetten van muziek en geluid. Ze zochten een eigen geluid met de focus op het verbinden van klanten en kandidaten door authenticiteit en emotie. Het resultaat is een nieuwe sonic identity dat zorgt voor consistentie en cohesie van alle touchpoints, zowel extern als intern naar hun 39.000 werknemers die zijn verspreid over 39 landen."
 
MassiveMusic begon het creatieve proces met diepgaand onderzoek, waaruit unieke inzichten en toekomstige trends naar voren kwamen. Daaruit ontstond het idee voor een duet, waarin een man en een vrouw zingen over het samen vooruit gaan en het realiseren van hun echte potentieel, zowel op werk- als privégebied. Een boodschap die Randstad al jaren ondersteund. Het duet breidt zich uiteindelijk uit tot een groot koor dat staat voor Randstad zelf. Alle instrumenten en vocalen in de compositie en productie werden geselecteerd om hun warmte, toon en authenticiteit.
 
Joost Schriever, Global Director Marketing bij Randstad: "Ik ben erg trots op ons anthem. We noemen het een anthem omdat het meer is dan een lied: het is het muzikale DNA van het merk Randstad dat zal worden ingezet bij oneindig veel applicaties."
 
MassiveMusic componeerde ook een afgeleid en onderscheidend soundlogo, die wordt ingezet als afsluiter van alle toekomstige uitingen. De strategische keuze om 5-noot en 9-noot variaties te ontwikkelen, werd gemaakt voor de diverse contexten en contentplatformen. Het melodische logo werd gecomponeerd om het sentiment van Human Forward en het begrip 'True Potential' te onderstrepen. Daardoor viel de keuze op een einde met een positieve opleving in de notatie.
 
Alex Normanton, EU Creative Director Music & Brands bij MassiveMusic: "De algemene esthetiek moest menselijk en empatisch aanvoelen, met een subtiele hint naar technologie. Het resultaat is een perfecte mix van Randstad's merkwaarden en de propositie, maar is ondertussen ook optimistisch, energiek en vol vastberadenheid."
 
De nieuwe sonic identity, die geleidelijk wereldwijd wordt ingezet, rolt zich uit over diverse touchpoints die Randstad's onderscheidende vermogen versterken, waaronder UI and UX geluiden voor online notificaties, mobiele alerts, muziek voor social media, TV, radio en evenementen, maar bijvoorbeeld ook ringtones.
 
Joanna Irwin, Global Chief Marketing Officer bij Randstad: "De nieuwe sonic identity vertelt ons verhaal, maar het vat vooral samen wat we over onszelf zeggen, hoe we gezien worden en hoe we ons gedragen. Al die elementen vormen samen een beeld van onze identiteit met behulp van muziek en geluid."www.massivemusic.com
www.randstad.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie