[Onderzoek] Outbrain: Native advertenties op premium websites creëren tot 44 procent meer vertrouwen dan advertenties op social media
02-12-2019 10:44:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2937 | Tags:

Outbrain, 's werelds grootste discovery- en native advertentieplatform heeft vandaag een nieuw Europees onderzoek gepubliceerd waarin de impact van inheemse reclamevormen op het consumentenvertrouwen wordt onderzocht. Dit onderzoek, uitgevoerd door Outbrain in samenwerking met het onafhankelijke onderzoeksbureau Lumen, is gebaseerd op de antwoorden van meer dan 900 consumenten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland, en kijkt naar hoe vertrouwen, kliks en aankopen worden beïnvloed door de online omgeving of advertentieformaten. Het onderzoek onthult hoe het gedrag van de consument verschilt door verticals (Financiën, Reizen, Reissportartikelen, Speelgoed en Kinderkleding, Huis & Levensstijl, Mode & Schoonheid en Elektronica) en tijdens belangrijke (verkoop)dagen zoals Black Friday en Kerstmis. 

Het halo effect van premium omgevingen

Uit het onderzoek blijkt dat native advertenties op premium nieuwssites eerder vertrouwd worden (+44%), aangeklikt worden (+21%) en leiden tot toekomstige aankopen (+24%) dan advertenties die op social media platformen worden getoond. Hetzelfde was van toepassing op alle drie de markten.

Alexander Erlmeier, Managing Director, International bij Outbrain: “Vertrouwen bij consumenten is niet slechts een tijdelijke trend; het is de sleutel tot het opbouwen van een duurzame digitale economie onder marketeers. Helaas is het vertrouwen zoals op dit moment nog nooit zo laag geweest. De hele industrie, uitgevers, adverteerders en technologiepartners hebben een gedeelde verantwoordelijkheid om een duurzaam ecosysteem te creëren en het vertrouwen van consumenten terug te winnen. Het ondersteunen van hoogwaardige journalistiek is een belangrijke stap in de richting van dat doel.”

Native formaten worden door de Europese consumenten beter gewaardeerd dan sociale en displaymodellen

De studie onderzoekt verder de perceptie van de consument van advertenties op basis van hun formaat en hun waarschijnlijkheid om verdere overweging of actie te stimuleren. Bij het vergelijken van native aanbevelingen met sociale en display-advertenties ontdekten we dat de native aanbevelingen het sterkst naar voren kwamen bij alle metrics, waaronder:

  • Gemakkelijk te begrijpen: Scoort 42% hoger dan display advertenties en 32% hoger dan social advertenties
  • Informatief: Scoort 40% hoger dan display advertenties, en 35 % hoger dan social advertenties
  • Betrouwbaar: Scoort 37% hoger dan display advertenties en 29% hoger dan social advertenties
  • Bovendien scoorden de native aanbevelingen als de minst vervelende of opdringerige ten opzichte van zowel de display als de sociale aanbevelingen.

 

Het volledige onderzoek is hier beschikbaar om te downloaden.

Outbrain is 's werelds grootste discovery en native advertentieplatform voor het open web. Een derde van de wereldbevolking die op het internet is aangesloten verkent en ontdekt informatie via onze feed-technologie, een technologie die wordt vertrouwd door opkomende en gevestigde merken en die geïntegreerd is in de technische stack van duizenden mediabedrijven voor het beheer en de exploitatie van hun publicatieactiviteiten. Outbrain is actief in 55 landen en heeft haar hoofdkantoor in New York City met kantoren in 18 steden wereldwijd. Meer informatie via www.outbrain.com of volg ons op Twitter, LinkedIn, en Instagram.

www.outbrain.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie