Outbrain lanceert Content Coalition om uitwisseling van lezerspubliek te stimuleren
18-03-2021 09:08:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1583 | Tags:

Outbrain lanceert de Content Coalition, een platform dat uitgevers uitnodigt om uitwisselingsnetwerken te vormen met andere uitgevers. Het is de bedoeling om de lezers en volgers van uitgevers samen te brengen, zodat uitgevers met hun content andere groepen bereiken.

Dit initiatief werd al eerder gelanceerd in Australië en Nieuw-Zeeland, maar is nu ook beschikbaar in de hele EU. Leden van deze coalitie zullen hun lezerspubliek kunnen laten groeien via een nieuw kanaal door gebruik van Outbrain's SmartFeed technologie om gratis links uit te wisselen.

Veel publishers zijn op zoek zijn naar diversificatie van hun publiek nu Australische uitgevers een gemiddelde daling van 16 procent in verkeer ondervonden doordat Facebook het delen van nieuwslinks er gedurende een week uitschakelde in februari.

Stephanie Himoff, Global VP Supply Partnerships van Outbrain: "De gebeurtenissen van de afgelopen weken in Australië en de stap van Facebook om nieuwscontent te blokkeren, hebben opnieuw aangetoond waarom uitgevers hun manieren om hun publiek te laten groeien moeten uitbreiden. Het creëren van Content Coalitions stelt uitgevers in staat om merkloyaliteit te ontwikkelen en tegelijkertijd de afhankelijkheid van zoek- en sociale platforms te verminderen."

Content sharing zorgt ook voor een rijkere en contextueel relevante ontdekkingservaring voor het publiek, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd en de noodzaak voor cross-platform nieuwsconsumptie wordt weggenomen.

De uitwisseling zal worden gefaciliteerd met behulp van Outbrain's Smartfeed, een platform dat AI gebruikt om geschikte content aan te bevelen voor de lezer. Deze aanbeveling creëert een meer directe link met het publiek voor uitgevers, terwijl het hen toegang geeft tot nieuwe publieksgroepen.

www.outbrain.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie