Qmusic geeft jaar lang gratis wonen weg met Karwei, Consumentenbond en StartHousing
04-10-2019 15:14:39 | Door: David de Jong | hits: 2741 | Tags:

Qmusic-dj's Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren zoeken een stel dat een jaar lang gratis in het centrum van Utrecht wil wonen, in het Huis van Q. Mensen kunnen zich nu aanmelden en vanaf maandag 28 oktober 2019 nemen twee stellen het tegen elkaar op. Op woensdag 6 november 2019 heeft één stel de juiste sleutel in handen en kunnen zij hun intrede nemen in het huis. Het Huis van Q wordt mede mogelijk gemaakt door Karwei, de Consumentenbond en StartHousing.
 
De taakverdeling is als volgt: klussers Mattie Valk en Marieke Elsinga gaan in een week tijd proberen het huis woonklaar te maken, terwijl makelaar Domien Verschuuren het juiste koppel zoekt voor het huis.

Mattie Valk: "Na de Wedding in a Week van afgelopen maand, gaan we nu een week lang klussen en inrichten, terwijl we live radio maken op locatie." Marieke Elsinga: "Luisteraars kunnen horen waar we tegenaan lopen en advies geven over de inrichting. We gaan er alles aan doen om de bewoners in een gespreid bedje terecht te laten komen."
 
Domien Verschuuren houdt zich ondertussen bezig met de mogelijke toekomstige bewoners. Na de eerste selectie blijven twee stellen over die de strijd met elkaar aangaan. Door het winnen van verschillende challenges bemachtigen zij sleutels. Maar slechts één sleutel geeft toegang tot het huis en dus een jaar lang gratis wonen. Domien: "Het spannende is dat wij zelf ook niet weten welke sleutel de juiste is. Daardoor kan het zo zijn dat het stel dat de minste challenges wint, alsnog de goede sleutel heeft."

Met deze actie speelt Qmusic in op een maatschappelijk probleem dat bij luisteraars leeft. Onderzoek heeft aangetoond dat 47 procent van de starters financiële hulp van ouders nodig heeft om een huis te kunnen bekostigen. Ook duurt het voor starters gemiddeld 237 dagen voordat ze een huis hebben gevonden. Tijdens het jaar gratis wonen, hebben de bewoners de tijd om te sparen voor een nieuwe woning. Het Huis van Q staat in het centrum van Utrecht, heeft twee slaapkamers en een dakterras op het zuiden.

www.qmusic.nl
www.dpgmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie