LinkPizza voegt TikTok-creators toe aan platform
20-10-2020 14:36:00 | Door: David de Jong | hits: 2450 | Tags:

Met het openstellen van LinkPizza voor TikTok-creators claimt LinkPizza het grootste influencerplatform van Nederland te zijn geworden waar influencers en merken elkaar kunnen vinden en kunnen samenwerken. Het platform faciliteert de samenwerking van kennismaking tot evaluatie, maar laat de creators en merken vooral zelf aan het roer staan. TikTok is een bij tieners populaire app uit China die sociale media en muziek combineert en waarmee op eenvoudige wijze korte video's kunnen worden gemaakt.

Met het toevoegen van TikTok-creators verwacht LinkPizza binnen een jaar een bereik te behalen van ruim 200 miljoen. Daarmee is er voor ieder Nederlands B2C merk een match te vinden met influencers en creators die voor hen de juiste doelgroep bereiken.

Inmiddels zijn via LinkPizza de eerste TikTok campagnes voor adverteerders in de maak. SmartRope zet bijvoorbeeld sportieve TikTokkers in om hun slimme springtouw uit te proberen en hun ervaringen te delen met hun volgers. Op deze manier willen ze jonge sportievelingen bereiken en enthousiasmeren voor hun product. hun doelgroep, weet je zeker dat deze goed overkomt.

Gita Hartzuiker, ook bekend als HeartSugar op TikTok: "Veel trends op TikTok ontstaan rondom challenges en producten. Denk aan skincare producten die viral gaan door TikTok influencers, waardoor ze wekenlang uitverkocht zijn. Waar op andere platforms het aantal volgers heel belangrijk is voor je bereik, werkt het bij TikTok anders. Daar kunnen alle accounts TikToks creëren die viral gaan. Door het algoritme van TikTok lijken gebruikers sneller verleid te worden door content van creators die ze nog niet kennen. Hoe groot of klein je ook bent; wanneer je als TikTok creator goed weet wat je doelgroep aanspreekt, is er een grote kans op een groot bereik." 

Klaas Joosten, CEO van LinkPizza: "Wat we al eerder hebben gezien op Facebook en Instagram, is dat onze content creators echt begrijpen wat hun volgers willen zien. Ze zijn experts op het gebied van content marketing en kennen de social media platforms als geen ander. Ook op TikTok is het juist zo bijzonder dat je op de creator kunt vertrouwen om de boodschap goed over te brengen. LinkPizza faciliteert deze samenwerking door middel van een slim platform en maakt samenwerkingen meetbaar. Zo creëer je een efficiënt en schaalbaar model voor influencer marketing."

www.linkpizza.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie