Videotechnologieplatform Video Intelligence overgenomen door Outbrain
22-11-2021 16:19:40 | Door: David de Jong | hits: 1451 | Tags:

Outbrain neemt Video Intelligence AG, een in Zwitserland gevestigd contextueel videotechnologieplatform voor digitale en connected tv-mediabedrijven.

Video Intelligence's contextuele en machine learning-technologie, die geen gebruik maakt van cookies, stelt mediabedrijven in staat om de user engagement te vergroten en inkomsten te genereren door relevante video-inhoud aan elk artikel toe te voegen. De technologie biedt adverteerders ook impactvolle en aantrekkelijke video-advertenties die niet alleen brand safe zijn, maar ook de bekendheid bij en de betrokkenheid van gebruikers vergroten.

Video intelligence werkt samen met meer dan 1100 mediabedrijven wereldwijd, variërend van IDG tot Der Spiegel en Funke. Daarnaast is Video Intelligence onlangs de connected tv-markt opgegaan door samen te werken met verschillende providers, waaronder Samsung TV+ voor een uniek contextueel aanbod

David Kostman, Co-CEO van Outbrain: "Video Intelligence past perfect in Outbrain's kernstrategie door mediabedrijven te voorzien van technologie die de user engagement vergroot en inkomsten genereert door middel van relevante content en advertenties.

Yaron Galai, medeoprichter en Co-CEO: “De overname van Video Intelligence maakt het mogelijk om onze samenwerking met mediabedrijven te versterken doordat we nieuwe video-oplossingen kunnen aanbieden die in het midden en bovenaan een artikel kunnen worden geplaatst. De introductie van een hoogwaardig in-stream video-aanbod zal bovendien ook onze afzetmarkt van adverteerders vergroten. We zien aanzienlijke synergiën tussen onze bedrijven en we zijn dan ook verheugd om het ongelooflijk getalenteerde en ervaren Video Intelligence-team bij Outbrain welkom te heten."
 
Kai Henniges, medeoprichter en CEO van Video Intelligence: "We zijn erg enthousiast om ons bij Outbrain aan te sluiten en een centrale rol te gaan spelen bij het creëren van het meest toonaangevende video-engagementplatform. Onze jarenlange video-expertise en ons unieke aanbod voor uitgevers en connected tv-aanbieders zijn een perfecte aanvulling op Outbrain's leidende marktpositie en wereldwijd toonaangevende partnerships met mediabedrijven. Door samen te werken, versnellen we onze missie om gebruikers te inspireren, informeren en entertainen door video in context te plaatsen. We zijn ervan overtuigd dat onze bedrijfsculturen geweldig matchen, en dat we dezelfde visie hebben op de toekomst van de media."
 
Outbrain zal Video Intelligence overnemen voor een totale aankoopprijs van ongeveer 55 miljoen dollar, gefinancierd met 46,75 miljoen dollar aan eigen kasmiddelen en 412.500 Outbrain-aandelen. De transactie zal naar verwachting in het eerste jaar van de overname een positief effect hebben op Outbrain en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2022. Progress Partners trad op als exclusief M&A-adviseur voor Video Intelligence.

www.vi.ai
www.outbrain.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie