Wayne Parker Kent lanceert wielerplatform voor Sunweb
05-06-2018 17:14:00 | Door: | hits: 2495 | Tags:

Sunweb lanceert het wielerplatform The Prologue. De volledige ontwikkeling van het nieuwe mediamerk is gedaan door Wayne Parker Kent. Dit maakte Wayne Parker Kent en de CCO van Sunweb Group Tim van den Bergh bekend in de podcast The Brief.

Wayne Parker Kent ontwikkelde de identiteit en de infrastructuur achter het platform. Daarnaast ligt ook de contentproductie in handen van de Amsterdamse mediapartij; een inhouse redactie voorziet het platform dagelijks van nieuwe artikelen en video’s.

Van den Bergh: "In het huidige medialandschap is het steeds moeilijker om via reclame de juiste mensen te prikkelen op een manier die consumenten ook als aangenaam percipiëren. Om onze internationale groei verder te versnellen zijn we begin 2016 gestart met sportsponsoring en ontstond Team Sunweb.”

Het team, met onder andere de Nederlandse toprenner Tom Dumoulin in haar gelederen, vormt voor The Prologue een belangrijke bron van insights, tips en behind the scenes-content.

Van den Bergh: “De focus moet dan vooral liggen op uitleggen wie Sunweb is en wat we doen. Dit gaat dan niet alleen om de Team Sunweb-fans maar ook om de fans van andere teams en alle sympathisanten van deze steeds groeiende sport.”

Mike Cooper, hoofdredacteur van The Prologue: “We hebben een grote passie voor wielrennen en vooral ook de lifestyle daaromheen. We houden van het touren en koersen, maar genieten net zo veel van het naar de koffiebar cruisen op de fixie. Het leven om de sport is minstens zo interessant. De sportieve fietscultuur is enorm aan het groeien. Wij willen mannen en vrouwen helpen om hun liefde voor deze sport nog beter te beleven. Onze verhalen variëren daarom enorm. Van praktische tips omtrent rijden, voeding en trainen tot inspirerende exclusieve achtergrondverhalen over bekende profs.”

The Prologue verschijnt aanvankelijk in het Engels en het Nederlands; een uitrol naar het Duits en Frans volgen in een latere fase. Het volledige interview met Van den Bergh is hier te beluisteren.

www.wayneparkerkent.com
www.theprologue.com/nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie