[De Belofte] Elizabeth Geul (Mediahuis): Je bereikt mensen pas echt met kwalitatieve, persoonlijke content 
03-06-2022 09:29:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 7051 | Tags:

Elizabeth Geul is Digital Campaign Specialist bij Mediahuis. Zij is genomineerd voor De Belofte 2022. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 8 juni op Cross Media Congres 2022.

Kun jij Mediahuis introduceren?

Mediahuis Nederland is gebouwd op een onvoorwaardelijk geloof in onafhankelijke journalistiek. Mediahuis brengt verhalen en mensen samen. Met invloedrijke mediamerken en onze diepgaande kennis van ons publiek en het medialandschap. In heel Nederland.  

Mediahuis bereikt als uitgever van bekende merken als De Telegraaf, VROUW, Privé, Autovisie, NSMBL en Dumpert een brede selectie doelgroepen in heel Nederland. Dankzij regionale merken waaronder Noordhollands Dagblad en Haarlems Dagblad is er een hechte band met de regio. Recent is het aanbod voor adverteerders verrijkt met de regionale dag- en weekbladen van Mediahuis Noord (o.a. Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Friesch Dagblad) en Mediahuis Limburg (onder meer De Limburger).  

Mediahuis heeft een veelzijdig aanbod aan strategische en creatieve oplossingen voor adverteerders. Oplossingen die worden ontwikkeld door de inhouse branded content studio, MHX. 

Mediahuis telt ruim 1200 medewerkers. In mijn rol, als Digital Campaign Specialist, werk ik voor de B2B afdeling binnen ons concern.  

Wat kan Mediahuis dat andere bedrijven niet kunnen?

Ik ben van mening dat Mediahuis zijn strepen verdient op het vlak van goed werkgeverschap en dat dit zich ook naar buiten vertaalt. Ons team is sociaal, betrokken en proactief en dat merken onze klanten. Zij geven aan dat dit een positief punt is bij ons ten opzichte van de concurrentie.   

Mediahuis is naar een situatie toegegroeid waarin de focus is gelegd op de klant en niet op het wegdraaien van zoveel mogelijk campagnes. We hebben veel veranderingen meegemaakt, maar zijn tegelijkertijd een hecht en stabiel team geworden. We zijn groot in bereik, maar persoonlijk in de benadering, door een slim en flexibel team.  

Waaruit bestaat jouw werk bij Mediahuis?

Ik ben Digital Campaign Specialist bij Mediahuis en verantwoordelijk voor alle online campagnes binnen een aantal industrieën: Arbeidsbemiddeling, Overheid, Educatie en Toerisme. Binnen deze industrieën richt ik mij vooral op branded content campagnes. Ik ben in 2019 gestart als eerste lid van een volledig nieuw team waar de focus moest liggen op het pakken van een grotere rol in zowel klantcontact, online expertise, betrokkenheid en pro-activiteit binnen Mediahuis.

Campaign Management gaat voor een groot deel om keiharde resultaten; optimaliseren zodat alle KPI’s behaald worden en het liefst nog beyond.  Ik vind het prettig om te werken met concrete doelstellingen, maar dat is niet primair waarom ik de baan aannam en waar Mediahuis naar op zoek was. Ik heb de Hotelschool gedaan in Maastricht – een sociale opleiding waar het draait om gastvrijheid.  Dat is de reden waarom ik een match was met deze baan. Ik had zin om de samenwerking op te zoeken met de klant en intern met onze sales afdeling. 

Toen we met ons campaign team een goede klantverdeling moesten maken, zag ik mijn kans om het onderdeel naar mij toe te trekken waar mijn interesse het meeste naar uitging: branded content.  Ik heb een voorstel gedaan om te werken vanuit een buddysysteem met een collega die zich graag meer op het programmatic stuk richt. We bedienen nu samen dezelfde industrieën, maar werken vanuit ons eigen specialisme. Dat geeft ons meer focus en verdieping. 
 
De branded content campagnes worden vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Met onze Product Owner bekijken we het productportfolio om nieuwe producten toe te voegen of juist ons productportfolio te optimaliseren. Aan mijn sales collega’s vraag ik input op briefings zodat we van tevoren interessante tests kunnen neerleggen bij onze klanten en cases kunnen bouwen. Onze Project Manager is betrokken om de scope van onze projecten in te schatten en de haalbaarheid te waarborgen. Zo kijken we met een multidisciplinair team naar onze klanten en krijgen we meer verdieping in ons werk door kennisdeling. Onze samenwerking wordt concreet gemaakt in een dashboard, waarmee we resultaten ook kwantitatief kunnen maken.   

Wat vind jij de belangrijkste trends in onze business?

Ik word het meest enthousiast van de audiotrend die al een tijd gaande is. Dagelijks probeer ik met de campagnes die ik draai zo goed mogelijk de doelgroep te bereiken van onze adverteerders. Ik geloof erin dat je dit het beste kunt doen met kwalitatieve, persoonlijke content waar de gebruiker echt wat aan heeft. Podcasts passen wat mij betreft perfect in dit plaatje. Ik ervaar het luisteren naar podcasts als een prettige manier om kennis op te doen over allerlei onderwerpen en vooral op de momenten dat het mij uitkomt. Of het nu in de ochtend vroeg is, of als we weer eens in de file staan. Ik bepaal het moment. 

Er is binnen Mediahuis een audio tak opgezet: Audiohuis. Audiohuis is dé full service audio agency met activiteiten zoals Live Radio, Productie & Publishing van on demand audio van kwaliteit. Ook is het Audiohuis Podcast Netwerk geïntroduceerd, waarbij adverteerders kunnen inkopen op posities rondom onze eigen podcasts, maar ook rond andere merken. Er is tevens recent een joint-venture opgericht met het bedrijf De Stroom, waardoor er ook mogelijkheden worden aangeboden rondom deze podcasts. 

Wat snapt de gevestigde orde in onze business niet wat jonge mensen wél snappen?

Om eerlijk te zijn vind ik dit een lastige vraag. Ik kijk niet graag naar leeftijd, maar geloof dat een goede mindset veel interessanter is en dat leeftijd daarin niet relevant is. Laatst heb ik een aflevering gekeken van College Tour met Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank. Toen een student haar vroeg welke investering je volgens haar het beste kan doen antwoordde ze daarop liefde. De zaal begon een beetje te lachen, maar haar gedachte hierachter vond ik heel sterk. Ze vertelde dat ze het geluk heeft om in het bezit te zijn van een flinke dosis zelfvertrouwen en dat dit in veel situaties handig is. Ze voegde daaraan toe dat zelfvertrouwen voortkomt uit liefde. Daarom moet je investeren in liefde die je van je omgeving krijgt. Als je zelfvertrouwen hebt, kun je dat doorgeven. Zij heeft daarin geïnvesteerd bij mensen aan wie ze leiding gaf. 

Ik denk dat het voor iedereen goed is om daarbij stil te staan, ongeacht wie je bent, hoe oud je bent of waar je vandaan komt.   

Wat zijn jouw ambities in ons vak?

Allereerst wil ik natuurlijk deze prijs winnen! Dat zou wel een leuke kers op de taart zijn voor mijn tijd bij Mediahuis. En voorlopig zit ik goed hier. Mediahuis heeft veel te bieden op gebied van opleiding, training en doorgroeimogelijkheden.  

Ik heb erg veel zin in alle ontwikkelingen op het gebied van audio en ben benieuwd hoe de podcastmarkt zich verder gaat ontwikkelen. Ik weet dat het altijd een uitdaging is om voldoende bereik te creëren op podcasts. Dat is een vraag waar ik mij op gericht heb. Vorig jaar heb ik een nieuw product aan ons portfolio toegevoegd: “de Elastic Spotify.” Dit is een native advertising product, waarmee men in-banner of in Spotify een podcast kan beluisteren en volgen. Komende tijd wil ik mij richten op het onderzoeken van meer mogelijkheden om bereik te sturen richting podcasts. Dat sluit goed aan bij mijn huidige werkervaring. Uiteindelijk wil ik dat onze adverteerders bij mij terecht kunnen voor hun vragen over hoe zij het beste hun podcast kunnen distribueren. Ik wil hen graag voorzien van een goed strategisch advies. Met het Rijksmuseum heb ik een leuke samenwerking gehad. Zij gaven ons als feedback: 

“Als Rijksmuseum blijven we graag vernieuwend. Door te experimenteren met dit nieuwe awareness product werden onze gepromote podcast afleveringen 20% beter beluisterd!”Sanne de Jong, Digital Marketeer, Rijksmuseum.

Op lange termijn lijkt het mij ook interessant om mij te richten op de inhoud, de conceptontwikkeling en technieken achter de podcasts. Ik vind het bijvoorbeeld heel gaaf hoe je met verschillende stemtechnieken de aandacht van de luisteraar kan krijgen of met muziek een emotie kan losmaken.  

Voorlopig verwacht ik dit allemaal bij Mediahuis te kunnen gaan ontdekken. Wanneer ik voldoende ervaring hierin heb opgedaan lijkt het mij ook interessant om bij een kleiner bedrijf aan de slag te gaan. 

Wat is het laatste nieuws? 

Mediahuis is echt een springplank geworden voor jong talent, wat een mooie ontwikkeling is. Als ik kijk naar ons portfolio, zijn we natuurlijk niet alleen keihard aan het doorontwikkelen op het gebied van audio. Ook onze merken zijn continu in ontwikkeling en we lanceren met regelmaat nieuwe en opvallende advertising producten. Zo hebben wij bijvoorbeeld sinds kort Dumpert TikTok,  augmented reality banners en een branded scorebord banner, waarin sportwedstrijden realtime worden ingeladen. En er volgt nog veel meer! 

Coen van Aert, Greenhouse: “Elizabeth haar enthousiasme, deskundigheid en betrokkenheid maken het fijn om met haar te werken. Op naar veel mooie campagnes samen in de toekomst!”

Denise Muis, Initiative: “Elizabeth werkt supernauwkeurig, is duidelijk in haar communicatie en reageert altijd heel snel op mails. Ze levert kwalitatieve rapportages op en denkt altijd mee in de beste targeting strategie en mogelijkheden voor de klant.”

www.mediahuis.nl

www.crossmediacongres.nl

www.resultrecruitment.nl

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie