70 Nederlandse lokale nieuwsorganisaties gebruiken Google's noodfonds
29-05-2020 15:35:25 | Door: David de Jong | hits: 1831 | Tags:

Circa 70 lokale nieuwsorganisaties in Nederland hebben een bijdrage gekregen uit het noodfonds dat Google heeft opgezet om lokaal nieuws te ondersteunen. Het noodfonds is door Google in het leven geroepen om organisaties die door de economische gevolgen van de coronacrisis geraakt worden, te ondersteunen.

Wereldwijd worden meer dan 5300 kleine tot middelgrote nieuwsorganisaties ondersteund met bedragen van 5.000 tot 30.000 Amerikaanse dollar. In totaal gaat het om enkele tientallen miljoenen dollar.

Er waren meer dan 12.000 aanvragen gedaan vanuit 140 landen. In slechts twee weken tijd ontving Google meer dan 12.000 aanvragen uit 140 landen. Elke aanvraag werd beoordeeld: zo moet de aanvrager lokaal opereren, een specifiek geografisch gebied bedienen en het te ontvangen bedrag inzetten om continuïteit te waarborgen.

Ongeveer de helft van de aanvragen voldeed aan de criteria; een klein aantal aanvragen moet nog worden beoordeeld. In Europa worden ruim 1200 lokale nieuwsorganisaties gesteund.

Het noodfonds voor lokale nieuwsorganisaties is één van de stappen die Google zet om te helpen tijdens de coronacrisis.

www.google.nl
www.abc.xyz

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie