AD, regionale kranten en Qmusic pakken uit voor Olympische Spelen
03-02-2022 15:48:00 | Door: David de Jong | hits: 2109 | Tags:

Als officieel partner van TeamNL houden het AD en de bijbehorende regionale nieuwstitels (ADR Nieuwsmedia) Nederland op verschillende manieren op de hoogte over TeamNL op de Olympische Winterspelen in Peking. Naast redactionele specials zijn de handen ineengeslagen met Campina en Nederlandse Loterij en speciale branded content-series geproduceerd.

Op de website van het AD en de regionale nieuwstitels wordt dagelijks vooruit- en teruggeblikt met onder andere de podcast- en videoverslagen van Hallo Peking. De presentatie hiervan is in handen van Hidde van Warmerdam en Thijs Zonneveld, die samenvatten, vooruitblikken en dieper inzoomen op specifieke thema’s. Daarbij gaan ze in (video)gesprek met deskundigen, en samen met het videoteam op locatie brengen ze natuurlijk de laatste reacties van de belangrijkste sporters in Peking. 

Documentaire

Voor een exclusieve docuserie liet schaatsploeg Zaanlander zich volgen in de aanloop naar de Olympische Winterspelen. Hidde van Warmerdam en David van der Vegte registreren in Na 100m Linksaf hoe Irene Schouten en haar ploeg zich voorbereid hebben op de spelen in Peking. De achtdelige serie met een intieme blik achter de schermen is te zien via de website van het AD en de regionale nieuwstitels. 

Branded content

In samenwerking met Campina is opnieuw de videoserie De Starters, gemaakt, een vervolg op de succesformule die tijdens de Olympische Spelen in de zomer geïntroduceerd werd. In deze serie, te zien vanaf 4 februari 2022 op de website van het AD en NU.nl, ontdekken bekende Nederlanders verschillende Olympische sporten. Met de hulp van (voormalig) topsporters komen zij in aanraking met de ins en outs van de sport, waarbij de (sterke) start centraal staat. De samenwerking is doorgetrokken naar de middagshow van Qmusic, waar Domien Verschuuren met een prijsvraag Campina-pakketten weggeeft. 

Een tweede branded content-samenwerking is de videoreeks Achter Oranje met Nederlandse Loterij. Hierin trekt de mobiele Nederlandse Loterij-tribune door Nederland om samen met de mensen achter topsporters herinneringen op te halen en te kijken naar de prestatie van hun Olympische helden in Peking. De serie is vanaf 5 februari te zien op op de website van het AD en NU.nl. Sinds 1 januari is Qmusic mediapartner van NOC*NSF en TeamNL, op de radiozender worden de spelen uiteraard op de voet gevolgd. 

www.ad.nl
www.nu.nl
www.qmusic.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie