AD viert 75 jarig bestaan met campagne
16-04-2021 16:05:00 | Door: David de Jong | hits: 7203 | Tags:

Het Algemeen Dagblad bestaat 75 jaar. AD start met een campagne en op de daadwerkelijke verjaardag, op donderdag 29 april, vindt er een digitaal event plaats.

Het jubileum zal starten met een televisiecommercial, als onderdeel van een grotere campagne bestaande uit print, radio, display- en socialadvertising. De rode draad door de campagne zijn 75 iconische voorpagina’s, geselecteerd door de redactie.

Op een speciale website ad.nl/75jaar staan de hoogtepunten van de krant. Aan de hand van de meest iconische voorpagina's neemt de redactie de lezer mee langs 75 jaar journalistiek.

De afsluiting van de campagne vindt plaats op donderdag 29 april, op de daadwerkelijke verjaardag van AD, met een digitaal live-event. Hierover wordt later meer bekendgemaakt.

Algemeen Dagblad werd op 29 april 1946 uitgegeven als zusteruitgave van de Nieuwe Rotterdamsche Courant. In 1964 ging de krant op in de Nederlandse Dagblad Unie waar naast het NRC, het Algemeen Handelsblad onderdeel van uitmaakte. In 1979 fuseerde NDU met Elsevier die de dagbladtak verkocht aan PCM Uitgevers. Het AD was destijds een joint venture met Wegener. In 2005 fuseerde AD met een aantal regionale kranten, waarna in 2009 de krant eigendom werd van De Persgroep (oude naam DPG Media) die PCM Uitgevers had overgenomen. Sinds 2005 wordt de uitgeschreven naam Algemeen Dagblad steeds minder gebruikt en voornamelijk de aanduiding AD.

De campagne werd ontwikkeld door het interne creatieve team van DPG Media en Bruut Amsterdam.

www.ad.nl
www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie