ANP en DPG Media verlengen contract, inclusief NU.nl
18-09-2020 14:39:00 | Door: David de Jong | hits: 2054 | Tags:

Persbureau ANP en DPG Media hebben hun contract met drie jaar verlengd. Daarbij is het contract ook van kracht voor de uitgaven die DPG Media in april 2020 van Sanoma overnam, waaronder NU.nl. Dit melden het ANP en Villamedia. Sinds oktober 2019 maakte NU.nl geen gebruik meer van de berichten van het persbureau.

Martijn Bennis, algemeen directeur van het ANP: "Het ANP is niet alleen een nieuwsproducent, het persbureau is ook nationaal erfgoed met een brede maatschappelijke betekenis. Zonder de grote uitgevers - en DPG Media is de grootste van allemaal - heeft een nationaal persbureau geen bestaansrecht."

ANP heeft recent ook het contract met NDC Mediagroep verlengd, dat door Mediahuis zal worden overgenomen. ANP heeft een contract met alle grote mediaspelers: DPG Media, Mediahuis, NPO, RTL Nederland en Talpa Network. ANP is overigens zelf onderdeel van Talpa Network.

Bart Verkade, zakelijk directeur DPG Media: "Voor de veelzijdigheid van de Nederlandse media is het goed dat er een nationaal persbureau is. Wij hebben onze samenwerking daarom met een aantal jaar verlengd."

www.anp.nl
www.dpgmedia.nlVolg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie