Aantal abonnees regionale dagbladen van TMG stijgt weer
15-01-2019 10:50:39 | Door: | hits: 4064 | Tags:

Voor het eerst sinds vele jaren stijgt het aantal abonnees van de regionale dagbladen van TMG. Het gaat om print, digitale en combinatie abonnementen. Afgelopen zaterdag kwam het totaal aantal abonnementen uit op 159.785. Dat zijn er 169 meer dan twaalf maanden geleden.

Het aantal abonnees van het Noordhollands Dagblad, met ruim 97.000 abonnees de grootste regionale titel van TMG, groeit al twee maanden. Haarlems Dagblad/IJmuider Courant en Leidsch Dagblad staan, ten opzichte van januari 2018, ook op winst. Voor De Gooi- en Eemlander verwacht TMG binnenkort een positieve abonnementenstand te noteren.

Hugo Schneider, hoofdredacteur Holland Media Combinatie: “Dit is een historisch moment en hopelijk een keerpunt. Ik maak al jaren alleen maar oplagedalingen mee. Maar het ziet er naar uit dat we echt de weg omhoog te pakken hebben.”

Volgens de hoofdredacteur zijn er een paar verklaringen voor het herstel van de oplage. Hugo Schneider: “Door goed naar onze lezers te luisteren hebben we in 2018 onze kranten en nieuwssites kunnen verbeteren. Door dagelijks - online - te meten welke onderwerpen en thema’s onze abonnees het best lezen, kunnen we daar nog verdere stappen in zetten.” 

De oplagegroei is, volgens de hoofdredacteur, ook het resultaat van een andere benadering van de abonneewerving.

Hugo Schneider: "We willen eerst en vooral het kwalitatief bereik van onze titels verhogen. De werving richt zich daarom op langdurige relaties met abonnees. We hebben afscheid genomen van proefabonnementen en zetten nu volledig in op meerjarige abonnementsvormen. Deze aanpak werkt en leidt tot een groeiend abonneebestand."

De digitale strategie achter de in het najaar van 2018 gelanceerde nieuwssites en apps sluit geheel op deze koers aan. De premium artikelen zijn alleen exclusief te lezen voor abonnees wat een positief effect heeft op de toestroom van nieuwe abonnees uit de online kanalen.

www.tmg.nl   
www.hollandmediacombinatie.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie