Alexander Schippers wint Jos van Leeuwen Fotoprijs
08-03-2019 12:00:00 | Door: David de Jong | hits: 3186 | Tags:

Fotograaf Alexander Schippers heeft de Jos van Leeuwen Fotoprijs voor de nieuwsfoto van 2018 gewonnen. Deze nieuwe fotoprijs is in het leven geroepen door ANP en Hollandse Hoogte. De prijs is vernoemd naar de Haagse nieuwsfotograaf Jos van Leeuwen. Jos is nog dagelijks op pad om het nieuws in de regio Den Haag vast te leggen. Een ambachtsman in hart en nieren. De uitreiking vond plaats tijdens een speciale editie van PictureThis Den Haag, in Nieuwspoort.

De Jos van Leeuwen Fotoprijs zal jaarlijks worden uitgereikt.

De jury, die dit jaar bestond uit Leo Blom, Roel Rozenburg en Jos van Leeuwen, nomineerde zes fotos uit het jaaroverzicht dat zij maakten van nieuwsfotos van het ANP en Hollandse Hoogte. Dit jaaroverzicht verscheen in het magazine Hollandse Beelden.

Zij kozen uit deze selectie voor de zwaan van Alexander om zijn bijzondere kijk op het nieuws. Leo Blom namens de jury: "Alexander weet een groot onderwerp, ons milieu en de vervuiling er van, prachtig te vatten in een heel mooi klein beeld. Met die heerlijke typische Hollandse twist, de flest Dreft. Groot nieuws, heel mooi weergegeven. En met een glimlach."

Naast de Jos van Leeuwen Fotoprijs kozen de aanwezigen ook een publieksprijs. Deze ging naar Steven van der Kruit met zijn foto van de aanslag op het Centraal Station in Amsterdam. De Haagse wethouder Rachid Guernaoui, onder meer van mediazaken, reikte deze prijs uit.

www.hollandse-hoogte.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie