André Trompers hoofdredacteur BN DeStem
16-10-2019 11:27:00 | Door: | hits: 2355 | Tags:

André Trompers is de nieuwe hoofdredacteur van BN DeStem. Een selectiecommissie van redactie en directie heeft hem unaniem aangewezen als de opvolger van Hille van der Kaa. 

De selectiecommissie: “Wij hebben het volste vertrouwen dat André met zijn vernieuwingsdrang, zijn vermogen te inspireren en zijn verbondenheid met BN DeStem in staat is de redactie journalistiek te laten groeien én online een groter en betalend publiek te bereiken. André is bovendien niet het type dat op de winkel past. Hij gaat ervoor. Zijn gretigheid, leergierigheid en energie zijn immens.”

André Trompers werkt sinds 2010 voor het nieuwsmedium van West-Brabant dat "onderdeel is van mij, van mijn gezin, van mijn moeder, mijn familie en mijn vrienden,” zei hij dinsdag bij de bekendmaking tegen zijn redacties. Zijn functies volgden elkaar snel op, ook in verantwoordelijkheid. Hij begon als redacteur nieuwe media, werd chef sportredactie en omarmde vervolgens de digitale transitie. Daarna werd hij coördinator en chef internet (2016) en anderhalf jaar later werd hij gevraagd om in Tilburg een centrale online redactie voor alle Brabantse titels van DPG Media (Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN DeStem) op te zetten. Dit voorjaar werd hij waarnemend-hoofdredacteur bij BN DeStem, dit vanwege het zwangerschapsverlof van Hille van der Kaa

André Trompers: “De afgelopen jaren hebben we digitaal vooral bereik tot stand proberen te brengen. Dat is gelukt, want we hebben meer lezers en bezoekers dan we ooit bij BN DeStem hebben gehad. Nu moeten we ervoor zorgen dat mensen onze stukken beter uitlezen, meer van ons willen lezen en op basis hiervan een abonnement afsluiten. Geen clickbait-data dus, maar gegevens die ons journalistiek verder kunnen brengen.”

www.bndestem.nl    
www.dpgmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie