BDU Media neemt elf huis-aan-huiskranten over van DPG Media
09-06-2021 13:55:00 | Door: David de Jong | hits: 3705 | Tags:

BDU Media neemt per 1 september 2021 elf huis-aan-huiskranten over van DPG Media. Het gaat om Bennekoms Nieuwsblad, Biltsche Courant, De Rijnpost, Ermelo’s Weekblad, Huis aan Huis Elburg, Huis aan Huis Oldebroek, Harderwijker Courant, Nunspeet Huis aan Huis, Nieuwsbode Zeist, Rijn en Veluwe en Stad Wageningen.

Op 19 mei kondigde DPG Media aan het merendeel van haar resterende huis-aan-huis bladen te verkopen aan Rodi Media (Broek op Langendijk), Kontakt Mediapartners en Em. de Jong/Telstar Mediagroep. Dit in verband met het rendement en voor DPG Media beperkte groeimogelijkheden in dit segment.

BDU Media gelooft in de kracht van lokale journalistiek en het blijven doorontwikkelen op dit gebied. In 2019 ging een groot deel van de Noordhollandse tak van BDU Media failliet en is er een reorganisatie doorgevoerd bij BDU Media. Dankzij de overname van deze titels wordt het verspreidingsgebied van BDUmedia vergroot. Het wordt daarmee de grootste uitgever van lokale nieuwsbladen in Nederland. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad van DPGmedia. Een beperkt aantal mensen die werkzaam zijn voor deze titels zal overgaan naar BDUmedia.

Jeroen Cnossen, algemeen directeur BDU Media: "Wij geloven in de kracht van lokale journalistiek en zullen hier in blijven investeren. Daar past deze overname dan ook perfect bij. Recentelijk onderzoek heeft laten zien dat het bereik van huis-aan-huis kranten nog steeds onverminderd hoog is en we hopen met onze visie en missie bij te kunnen dragen aan het vergroten van de betrokkenheid in deze gebieden."

Norbert Witjes, hoofdredacteur bij BDU Media: "We bevinden ons in het hart van de lokale gemeenschap en staan daar ook om bekend. Dat doen we door betrokken en aanwezig te zijn op veel plekken. Onze lokale journalisten staan in verbinding met de mensen in hun eigen regio en dat is altijd de grote kracht van BDUmedia geweest. Dat is ook terug te zien in de hoge bereikcijfers van onze lokale kranten en websites. We blijven investeren in onze nieuwsmerken om ook in de toekomst die belangrijke rol in de lokale samenleving te blijven vervullen. Lokaal nieuws verbindt. En dat doen we inmiddels al bijna 150 jaar."

www.bdumedia.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie