Bouw Mediavaert-kantoor DPG Media van start
02-04-2021 14:26:00 | Door: David de Jong | hits: 2541 | Tags:

De bouw van het hoofdkantoor van DPG Media in Duivendrecht is gestart aan de Van der Madeweg. Het kantoor, dat de naam Mediavaert heeft gekregen, komt in OverAmstel te staan, in het gebied dat aan wordt geduid als Amstel Business Park Zuid. Dat is een project van de gemeente Ouder-Amstel in Duivendrecht tegen Amsterdam Zuidoost aangeklemd.

Mediavaert moet flexibiliteit, gezond werken, innovatie, duurzaamheid en creativiteit uitstralen. Naast werkplekken voor medewerkers van onder meer Het Parool, de Volkskrant, Trouw, Nu.nl, Tweakers, vtwonen, Libelle, HR en Marketing omvat het gebouw testlabs, radio opnamestudio’s voor Qmusic, vergaderzalen, restaurants, een espressobar én een eventlocatie aan de kade van de Duivendrechtsevaart. De oplevering vindt naar verwachting eind 2023 plaats.

Nu is de krantentak van DPG Media gevestigd in Amsterdam-Oostenburg, de magazine-tak in Hoofddorp en Qmusic in Amsterdam (De Omval/Overamstel).

DPG Media ontwikkelt dit pand in eigen beheer. Daar zijn veel externe partijen bij betrokken, zoals projectontwikkelaar Being en Team V architectuu Arup, DGMR, Gebr. De Koning en DELVA Landscape Architecture/ Urbanism. In totaal zullen circa 2000 medewerkers in het kantoor komen te werken.

Bas van Dam, oprichter en CEO Being: “Houtbouw is een extreem duurzame keuze, niet alleen omdat je voor minder CO2-uitstoot zorgt, maar ook omdat het hernieuwbare materiaal bijdraagt aan de circulaire ambitie van het gebouw. Het nieuwe kantoor van DPG Media wordt het grootste houthybride kantoorgebouw van Europa. Met dit gebouw laten we als ontwikkelaar zien dat houtbouw ook in grote kantoren goed mogelijk én wenselijk is. De voordelen voor de omgeving en de gebruikers zijn overduidelijk. DPG Media is een partij die als geen ander snapt dat de huidige tijd andere eisen stelt aan kantoorgebouwen. We hopen met dit fantastische project anderen te motiveren om de lat steeds hoger te leggen en omgevingen in te zetten om positieve impact te creëren.”

Erik Roddenhof, CEO DPG Media: “In deze tijd hoort een kantoorgebouw onze collega’s te inspireren en hen te ondersteunen om creatiever te kunnen werken. Het open karakter van Mediavaert stimuleert innovatie in onze organisatie. Het wordt dé plek waar werknemers elkaar ontmoeten en samenwerken en wordt daarmee een centrale hub voor al onze collega’s die door heel Nederland werken. Bij het ontwerp van Mediavaert is daarnaast goed nagedacht over het welzijn van onze collega’s, onder andere door de enorme hoeveelheid licht en het vele gebruik van groen, zowel binnen als buiten. Het wordt dan ook een spraakmakend iconisch gebouw waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat.”

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediamagazines.nl
www.qmusic.nl
www.dpgmediagroup.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie