Corine de Vries hoofdredacteur regiokranten Mediahuis Nederland
17-01-2020 11:29:53 | Door: Katja Brokke | hits: 2286 | Tags:

De regionale dagbladen van Mediahuis Nederland krijgen Corine de Vries als hoofdredacteur. Zij volgt per 1 maart 2020 Hugo Schneider op die met pensioen gaat.

 

De Vries heeft na haar studies culturele antropologie en communicatiewetenschap altijd gewerkt bij de Volkskrant, eerst als verslaggever, later vier jaar als correspondent in Rusland, als chef Buitenland en de laatste tien jaar als adjunct-hoofdredacteur. 

 

Corine de Vries: „Noordhollands Dagblad, De Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant en Leidsch Dagblad zijn allemaal prachtige kranten met een rijk verleden en een hechte band met de lezers. Dat is iets om trots op te zijn. Het lijkt mij geweldig om deze titels en de journalisten die er werken te helpen bij de sprong naar een digitalere toekomst, terwijl we tegelijkertijd ook mooie en interessante papieren kranten blijven maken. Naar mijn gevoel kom ik steeds dichter bij de kern. Jarenlang werkte ik met nieuws uit de hele wereld, maar ik hou ook echt van regiojournalistiek, van persoonlijke, menselijke verhalen. Ik vind het fijn als de krant mij vertelt wat er in mijn omgeving gebeurt en welke exposities ik niet mag missen, maar ik verwacht zeker ook dat mijn krant het nieuws verslaat en misstanden onthult op regionaal niveau. Dat is van essentieel belang voor een goed functionerende democratie. Ik ben optimistisch over de toekomst van de regionale dagbladen, zeker nu steeds meer mensen zich echt zijn gaan realiseren dat goede journalistiek niet gratis is. In deze tijden van nepnieuws, hypes en vluchtigheid hebben onze lezers behoefte aan betrouwbaar nieuws. Ze willen heel graag weten wat er om de hoek speelt en wat politieke beslissingen in Den Haag betekenen voor hen persoonlijk. Daar ligt een essentiële rol voor de regiokranten. Het is onze taak om de journalistiek ook online op een heel aantrekkelijke manier te presenteren, zodat we ook de jongere generatie aan ons weten te binden.”

 

Rien van Beemen, CEO van Mediahuis Nederland: „Gezien de grote ervaring die zij meebrengt en haar persoonlijkheid denk ik dat zij van enorme toegevoegde waarde is voor onze sterke regiotitels.”

 

Ed Brouwer, voorzitter van de redactieraad van de regionale dagbladen van Mediahuis Nederland: „Gelet op haar boeiende achtergrond en de indringende gesprekken met haar, is er groot vertrouwen dat Corine de Vries samen met de adjunct-hoofdredacteuren GerBen van ’t Hek en Jan ’t Hart een ijzersterk team zal vormen en samen met de redacties de kranten inhoudelijk nog beter kan maken en de positie in de lokale gemeenschappen zal versterken.”

 

[Foto: Ivo van der Bent]

 

www.mediahuis.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie