DPG Media: Geen komkommertijd bij (digitale) nieuwsmerken
28-07-2021 14:29:00 | Door: David de Jong | hits: 2185 | Tags:

Tijdens het zomerreces van de Tweede Kamer is er minder nieuws, gaat Nederland op vakantie naar het buitenland en daardoor wordt er veel minder gebruikgemaakt van nieuwswebsites en nieuwsapps. Komkommertijd. Althans, dat is nog vaak de aanname aldus DPG Media. Onterecht.

Als er één jaar is waarin is gebleken dat nieuws altijd en overal wordt geconsumeerd, dan is dat 2020 wel. Het is geen verrassing dat het nieuws rondom het coronavirus de nieuwsmedia beheerste. Deze berichtgeving werd niet alleen binnen de landsgrenzen op de voet gevolgd, maar ook in het buitenland via de apps van NU.nl en AD.

41 procent van de Nederlanders ging naar het buitenland

Ondanks de reisbeperkingen als gevolg van de pandemie ging in 2020 volgens het CBS 40,8 procent van de Nederlanders op vakantie naar het buitenland (ten opzichte van 65,2 procent in 2019). Ook uit het verkeer van onze apps blijkt dat veel Nederlanders vorig jaar tijdens de zomervakantie tóch de zon opzochten in het buitenland. 

Vooral vanuit Italië en Frankrijk werd er in de zomermaanden veel meer nieuws geconsumeerd. In deze twee landen tikte het totaal aantal pageviews in de NU.nl en AD apps in de maand augustus de 12,2 miljoen aan. Dat is bijna tweeënhalf keer zoveel als het gemiddelde van 5 miljoen pageviews per maand in 2020.

Stijging pageviews vanuit het buitenland in 2021

Hoewel veel Nederlanders in het Vakantie Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy hebben aangegeven dit jaar vooral vakantie in eigen land te vieren, lijken veel mensen toch hun koffers te pakken naar de populaire vakantielanden.

Dit jaar is te zien dat het aantal pageviews vanuit Italië en Frankrijk in januari tot en met mei 2021 lager was dan in dezelfde periode in 2019, maar in juni 2021 werd er al ruim twee keer zo veel pageviews gemeten in dezelfde maand van 2020 (6,2 ten opzichte van 3 miljoen). Terwijl de uplift in pageviews in die twee landen in 2019 pas vanaf juli plaatsvond. Mogelijk heeft het aangepaste reisadvies begin juni 2021 hierin een rol gespeeld.

Ook in de zomermaanden wordt er volop nieuws gecheckt op NU.nl en AD. En dit doet men traditiegetrouw vaker vanaf de strandstoel met onze nieuwsapps bij de hand.

Lees verder op www.dpggrow.nl.

www.dpggrow.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie