DPG Media benoemt Boudewijn Smals tot Director Video
08-09-2021 15:20:00 | Door: David de Jong | hits: 2041 | Tags:

Boudewijn Smals is met ingang van 1 oktober 2021 aangesteld als Director Video bij DPG Media.

De focus lag bij DPG Media de afgelopen jaren vooral op actuele content: nieuws, sport en live-registraties. DPG Media wil een volgende stap maken met het ontwikkelen van tijdloze videoformats die een verrijking en verdieping zijn van hetgeen Nederland dagelijks bezighoudt. Info- en entertainmentformats in het verlengde van het nieuws behoren tot de plannen. DPG wil online-bezoekers langer vasthouden en zowel het betalende als ingelogde digitale bezoek vergroten.
 
Boudewijn Smals werkte eerder bij KPN Presenteert (24 uur met, Soundcheckers, Brussel), was managing director bij RTL MCN (Judge me niet, Voor 1 dag, Make some change) en is thans CEO van PnP Media (Universiteit van Nederland, Geubels en de Hollanders). In die functies deed hij ruime ervaring op met het ontwikkelen en introduceren van online-videokanalen en -programmas.
 
Boudewijn Smals: "AD, NU.nl, Qmusic en de regionale titels van DPG Media bedienen dagelijks een miljoenenpubliek, nu vooral met zeer actuele content. We willen bezoekers nog sterker aan hun favoriete platform binden door nieuws gerelateerde, meer tijdloze content. De regionale spreiding en diversiteit van onze bezoekers biedt daarvoor ontelbare mogelijkheden. De nadruk ligt hiervoor op seriematige content en mid-form, zeg 7 tot 12 minuten. Met een eigen, vaste programmering en waar het kan met zoveel mogelijk eigen gezichten, nationaal, maar ook regionaal. Dat gaan we bedenken, met eigen mensen, maar ook met externe partijen.”

Robert Bernink, Director Entertainment bij DPG Media: “Boudewijn Smals krijgt de uitdaging om formats, concepten en series te ontwikkelen waar onze bezoekers fan van worden. We willen onze grote nieuwsmerken, positioneren als een bestemming waar, naast jouw nieuws, ook relevante audio en video aangeboden wordt. Boudewijn is met zijn expertise op het gebied van videocontent geknipt voor deze opdracht.”

www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie