DPG Media mede-eigenaar van het streamingplatform Fluister
10-05-2022 12:06:00 | Door: Joke Heikens | hits: 1454 | Tags:

DPG Media is mede-eigenaar van streamingplatform Fluister. Dit wordt in juni gelanceerd en zal een grote hoeveelheid aan luisterboeken, e-book en podcasts bevatten. Podcastproducties De kamer van Klok van de Volkskrant en de AD Mediapodcast zijn hierop straks terug te vinden.

Het platform is een samenwerkingsverband tussen onder meer Nederlandse uitgevers en boekhandels. Schrijvers, columnisten, journalisten recensenten en boekverkopers worden hierin aan elkaar gekoppeld. Voor DPG Media is Fluister een goede manier om de eigen audio-journalistiek onder de aandacht te brengen.

Adil Bouchmal, directeur strategie en integratie bij DPG Media: "De audio-on-demand consumptie is de afgelopen jaren versneld gegroeid langs meerdere verhaalvormen. In een wereld waarin tijd het meest schaarse goed is, wordt audio als enige échte multi-task medium steeds belangrijker. We luisteren allemaal wel eens naar een interessant luisterboek of een inspirerende podcast, terwijl we de was doen of aan het sporten zijn. Met Fluister bundelen we krachten met de belangrijkste Nederlandse uitgevers en boekhandels in één rijk luisterplatform voor consumenten, en daar zijn we zeer enthousiast over."

Josja Zijlstra, directeur Fluister: "Ik ben blij en trots dat we met Fluister zo'n compleet aanbod aan luisterboeken, e-books en podcasts hebben en dat we dit met hulp van alle aangesloten schrijvers, boekverkopers en andere smaakmakers op maat kunnen aanbieden aan de gebruikers. Verhalen die exact aansluiten op hun interesses. Unieke content die ze verrast, inspireert en verwondert."

Op Fluister zijn straks zowel de Nederlandse als de Vlaamse podcasts van DPG Media te vinden. De podcastproducties van DPG Media blijven uiteraard ook te beluisteren via de eigen en bestaande externe kanalen. 

www.dpgmedia.nl

www.fluister.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie