DPG Media stopt in Vlaanderen met website en apps VTM Nieuws
08-11-2019 15:16:00 | Door: David de Jong | hits: 3545 | Tags:

DPG Media is in Vlaanderen gestopt met de website, de nieuwsbrief en app van VTM Nieuws. VTM Nieuws is het journaal van de commerciële zender VTM, die onderdeel is van DPG Media. VTM Nieuws is het enige (algemene) dagelijkse televisiejournaal in Vlaanderen dat concurreert met de publieke journaaluitzendingen van VRT NWS.

DPG Media exploiteert in Vlaanderen de televisiezenders VTM, VTM Kids, VTM Kids Jr, Caz, Vitaya en Q2. Alleen VTM heeft nieuwsuitzendingen. De concurerende zenders Vier, Vijf en Zes van Telenet hebben geen nieuwsprogramma.

DPG Media heeft besloten om de digitale activiteiten van VTM Nieuws te stoppen en zich te focussen op de online activiteiten van met name het krantenmerk HLN, Het Laatste Nieuws. De website van VTM Nieuws toont sinds eind oktober de website van HLN, de app van VTM Nieuws verwijst ook door naar HLN onder de noemer 'Zo geniet u van een nog betere nieuwsbeleving'. De televisie-uitzendingen van VTM Nieuws blijven gewoon bestaan om 13:00 uur, 17:45 uur en 19:00 uur en zijn via VTM Go ook on demand te zien.

In september 2019 maakte DPG Media bekend 145 banen te schrappen binnen wat ze noemt de klassieke tv-organisatie en ondersteunende diensten, om tegelijkertijd 50 nieuwe banen aan te kondigen in het digitale domein.

www.dpgmedia.be
www.dpgmediagroep.com
www.hln.be
www.vtm.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie