DPG Media wil krantenredacties en Qmusic verhuizen
21-10-2019 15:07:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 5690 | Tags:

Als het aan DPG Media ligt, verhuizen de redacties van de Volkskrant, Trouw en Het Parool binnen drie jaar naar een gebouw buiten de ringweg A10 in Amsterdam. Dat meldt NRC.

Het mediabedrijf wil alle bedrijvigheid in Amsterdam op één locatie combineren. Daardoor bespaart het bedrijf kosten en wordt de onderlinge samenwerking tussen de krantenredactie bevorderd.

Als beoogde locatie noemt NRC een industrieterrein waar DPG Media grond bezit en waar de drukkerij al zit. Een nieuw gebouw zou de journalisten en medewerkers moeten huisvesten. Dit betekent dat ook het radiostation Qmusic voor het eerst bij de kranten van DPG Media in één gebouw zal worden gevestigd. Qmusic is sinds 2009 in de voormalige Kauwgomballenfabriek gevestigd; de krantenredacties zijn sinds 2007 in het INIT-gebouw in Amstedam-Oost gevestigd.

De OR van het bedrijf is akkoord, maar naar verluidt zijn de redacties niet blij met het voorstel. Redacteuren van de Volkskrant zouden de verhuizing niet zien zitten vanwege de afgelegen ligging van het terrein. Er is ook nog geen bouwvergunning verleend door de gemeente.

DPG Media is met haar Vlaamse activiteiten bezig de meeste daarvan te verhuizen naar één gebouw naar Antwerpen. Daarmee komen aldaar zowel de Vlaamse dagbladen, weekbladen, televisiezenders en radiozenders van DPG Media in één gebouw onder de noemer News City in Antwerpen

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroep.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie