De Volkskrant in maart met Beter Leven Gids
01-03-2019 12:49:00 | Door: David de Jong | hits: 3217 | Tags:

De Volkskrant komt gedurende de hele maand maart onder de noemer Beter Leven Gids met een reeks publicaties over een gezonde levensstijl oftewel thema's als voeding, beweging of slapen. Vragen als val je af van sporten? Kunnen vitamines uit je sap verdwijnen? Maakt junkfood depressief? Dit en meer beantwoordt De Volkskrant in een thematische reeks artikelen in de papieren krant, online en in video's.
 
De posterboy van de nieuwe Beter Leven Gids is Volkskrant-wetenschapsredacteur Maarten Keulemans (51), die met zijn nieuwe titel #fitboymaarten de wetenschap achter een gezonde levensstijl zal duiden. In dagelijkse videos's geeft Keulemans tekst en uitleg: van boerenkoolsmoothie tot de waanzin van sporten.


De Gids is een nieuwe online sectie van de Volkskrant, een verzamelpunt voor artikelen die mensen helpen in hun persoonlijke leven. Corinne van Duin, chef De Gids bij De Volkskrant: "Kranten geven traditioneel al tips om hun lezers te helpen. Behalve leverancier van betrouwbaar nieuws van het wereldtoneel, is de krant ook een betrouwbare bron op het gebied van grote en kleine levensvragen. Mensen willen graag gegidst worden in het leven. Een van onze voorgaande themaweken van De Gids ging over De kunst van het opruimen. Mooi om te zien dat mensen er ook daadwerkelijk mee aan de slag gingen. De foto'ss van geboende keukenkastjes vlogen ons om de oren. Deze maand geven we een dagelijkse, nuchtere #fitboychallenge!" 

Ook in de zaterdageditie van de Volkskrant is er aandacht voor een gezonde levensstijl. Zo betoogt de Amerikaanse theoloog Alan Levinovitz: "Als je mensen om de oren slaat met vernietigende feiten over hun eetgewoonten, dan veroordeel je ze persoonlijk. Dan sluit je je tegenstander op in een tegenstelling tussen culinaire heiligen en zondaars." Alan Levinovitz is schrijver van het boek The Gluten Lie and other myths about what you eat en stelt dat praten over gezonde voeding al bijna even gevoelig ligt als gesprekken over religie.

www.volkskrant.nl/beterleven     
www.persgroep.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie