Digitale nieuwsuitgaven van Axel Springer in Duitsland gaan exclusief samenwerken met Outbrain
20-04-2022 12:28:00 | Door: David de Jong | hits: 1409 | Tags:

Outbrain is als aanbevelingsplatform geselecteerd door de Duitse uitgever Axel Springer om gesponsorde contentaanbevelingen mogelijk te maken. Axel Springer behoort tot de tien grootste uitgeefpartners waarmee Outbrain samenwerkt.  

Volgens de overeenkomst zullen de digitale uitgaven van Buld en Welt Groups alsmede B.Z., Rolling Stone, Musikexpress, en MetalHammer de aanbevelingstechnologie van Outbrain integreren om gepersonaliseerde redactionele artikelaanbevelingen mogelijk te maken en Axel Springer ondersteunen met genereren van inkomsten via native advertising.

Bild en Welt zijn hiermee op 30 maart 2022 gestart en de andere merken zullen snel volgen. Business Insider Duitsland, finanzen.net, Politico in de Verenigde Staten en de mediamerken van Axel Springer in Spanje maken inmiddels ook al exclusief gebruik van Outbrains aanbevelingstechnologie. 

Technologie

Een belangrijke reden voor Axel Springer om voor Outbrain te kiezen is de contextuele technologie van het native platform, die zowel uitgevers als marketeers voorziet van een oplossing in het post third-party cookie tijdperk.

Bovendien zorgt het regionale verkoop- en accountmanagementteam van Outbrain voor een brede en consistente vraag via langdurige samenwerkingen met vooraanstaande merken en bureaus.  

Beste gebruikerservaring

Peter Würtenberger, Executive Vice President van Axel Springer SE: "Als media- en technologiebedrijf is het onze missie om onze lezers en kijkers de best mogelijke gebruikerservaring te bieden met de inhoud die voor hen het meest relevant is. Door de samenwerking met Outbrain vergroten we onze mogelijkheden om gebruikers gepersonaliseerde aanbevelingen te geven. In dit snel evoluerend ecosysteem is het voor ons een groot voordeel dat het algoritme ook gebaseerd is op contextuele data in artikelen.”  

Alexander Erlmeier, Managing Director International bij Outbrain: "We zijn verheugd om onze strategische samenwerking met Axel Springer uit te breiden en heten Bild en Welt Groups en hun vele andere kwaliteitsmerken van harte welkom op ons platform. De overstap van deze merken naar Outbrain zal adverteerders in staat stellen om te profiteren van een enorm vergroot bereik via toonaangevende publicaties die nu 92 procent van de Duitse internetpopulatie bereiken. Axel Springer is een pionier in digitaal publiceren en we kijken uit naar deze langdurige samenwerking." 

www.axelspringer.com
www.outbrain.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie