Facebook Accelerator start met LINDA., FD en RTV Horizon
08-04-2021 14:14:00 | Door: David de Jong | hits: 2979 | Tags:

Het Financieele Dagblad, RTV Horizon en LINDA., Mediafin (De Tijd, L’Echo), Brussels Times, Editions de L’Avenir Presse, La Libre Belgique, Le Soir en GM Group (Newsmonkey, Business AM) uit België alsmede Editpress/LuMedia (Tageblatt en Le Quotidien) uit Luxemburg doen mee aan het Facebook Accelerator-programma.

Facebook ondersteunt daarbij negen maanden lang deelnemende uitgeverijen bij het genereren van online omzet en bij het werven en behouden van nieuwe lezers. Daarvoor worden experts uit de industrie bij elkaar gebracht, worden waardevolle tools en middelen aangeboden en zijn er trainingen voor het verder ontwikkelen van digitale doelgroepen, branding voor mediamerken en marketing van digitale abonnementen.

Naast de sessies met de uitgevers uit de Benelux, volgen de deelnemers ook workshops met mediabedrijven uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinavische landen om onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring en netwerken te bevorderen.

Wereldwijd heeft Facebook 13 programma's gelanceerd met bijna 200 deelnemende uitgevers, die meer dan 60 miljoen dollar aan klantwaarde en meer dan 150.000 nieuwe betalende abonnees en meer dan 2 miljoen nieuwe geregistreerde lezers hebben gegenereerd.

In nauwe samenwerking met internationale experts onder leiding van Tim Griggs, programmadirecteur van de Facebook Accelerator, ontwikkelen de uitgevers hun eigen projecten op maat van hun individuele zakelijke behoeften.

Tim Griggs: "Het is enorm belangrijk dat uitgevers in de Benelux - en over de hele wereld - de directe financiële ondersteuning van digitale lezers kunnen vergroten om te komen tot duurzame bedrijfsmodellen voor de lange termijn. We kijken er naar uit om de komende negen maanden nauw met de deelnemers uit de Benelux samen te werken".

Marije Knevel, adjunct-hoofdredacteur bij LINDA.: “We hebben bij LINDA. een loyaal publiek, maar een volgende stap is het ontwikkelen van onze inkomsten strategie voor lezers. We zijn blij om ons aan te sluiten bij het Facebook Accelerator-programma, ons te laten inspireren door alle andere uitgevers, te leren met vallen en opstaan ​​en ons te laten coachen door experts.”

Anne L. Giesen, Investigative Report bij RTV Horizon: “We kijken er erg naar uit om aan deze reis te beginnen. Ons kleine lokale nieuwsplatform heeft grote ambities. We willen de interactie met de lokale gemeenschap vergroten en kritisch kijken naar onze huidige manier van nieuwsverspreiding. We hopen dat het programma ons helpt de benodigde kennis te verzamelen en ons inspiratie en inzicht geeft om onze ambities waar te maken." 

www.linda.nl
www.rtvhorizon.nl
www.fd.nl
www.fb.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie