Financial Times neemt meerderheidsbelang in The Next Web
05-03-2019 11:35:18 | Door: Saskia van Weert | hits: 2637 | Tags:

Uitgever Financial Times heeft een meerderheidsbelang genomen in TNW, The Next Web. Dit is het eerste meerderheidsbelang van FT in continentaal Europa. TNW heeft hiermee een partner om de komende jaren verder te groeien in binnen- en buitenland.

Met deze deal vergroot FT haar bereik in de Europese technologiecommunity en creëert het op meerdere vlakken synergieën met haar eigen bestaande business, zoals FT (media) en FT Live (events).

TNW is in Nederland vooral bekend door TNW Conference en wereldwijd door de Engelstalige technologiesite. Daarnaast heeft het bedrijf de afgelopen jaren met succes een strategie uitgerold om op meerdere omzetstromen te richten. Zo opende TNW een techhub in hartje Amsterdam, begon het een startup database en lanceerde het innovatieprogramma's voor corporates en overheden via TNW X.

Begin februari kondigden TNW en FT al een nieuwe contentsamenwerking aan voor TNW Conference op 9-10 mei in Amsterdam. Hier zal FT een van de tracks programmeren en in samenwerking met TNW The Assembly hosten. The Assembly is een exclusieve bijeenkomst voor leiders in technology, business en politiek.

TNW blijft onafhankelijk opereren en het management team en de oprichters Boris Veldhuijzen van Zanten and Patrick de Laive zullen aanblijven om de visie die het bedrijf heeft neergezet uit te voeren.

Boris Veldhuijzen van Zanten, Founder and CEO TNW: “It is a huge honour to work together with a company with such a rich history, which is so well respected and well known around the world. FT has a global vision for the future, a future where business and technology audiences are converging and form the thriving force of our society. We look forward to working together in this digital-first age and combining our expertise, networks and influence.”

www.ft.com
www.thenextweb.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie