Gratis dagblad Metro viert 20ste verjaardag
20-06-2019 14:46:00 | Door: David de Jong | hits: 2455 | Tags:

De Nederlandse editie van Metro bestaat 20 jaar. Op 21 juni 1999 verscheen de eerste Nederlandse editie van het dagblad dat wereldwijd wordt uitgegeven. Inmiddels is Metro uitgegroeid tot een crossmediaal platform met de krant in het ov, een website, de Metro-app en haar socialmediakanalen. Metro is het enige gratis dagblad dat iedere werkdag in het openbaar vervoer te vinden is en heeft daarmee een unieke positie in het medialandschap.

Metro viert haar verjaardag met een speciale Metro-jubileumeditie. Hierin blikt het nieuwsmerk terug met onder andere het allereerste interview dat verscheen, de gekste plekken waar Metro bezorgd werd, de meest iconische voorpagina’s en een interview met columnist Ebru Umar over de geschiedenis van Metro en haar voorganger Theo van Gogh. Ook komen de Metro-fans van het eerste uur aan het woord en worden Metro-lezers gefeliciteerd die deze dag eveneens jarig zijn.

Op de website van Metro komen maandelijks miljoenen bezoekers en mede door het doorgeven van de krant in het OV worden dagelijks 750.000 lezers bereikt (bron: NPM 2019-1). Hiermee is Metro het derde dagblad van Nederland qua bereik.

Yolanda Formanoy, uitgever Metro: "We zijn er trots op dat we na al die jaren nog als enige gratis dagblad beschikbaar zijn en maandelijks crossmediaal miljoenen mensen bereiken. Onze doelgroep, OV-reizigers die nieuws onderweg consumeren via onze krant, website, app en social mediakanalen, zal de komende jaren alleen maar verder groeien. Dat biedt ons en onze adverteerders des te meer kansen om deze jonge actieve groep mensen vanuit onze unieke positie te bereiken.”

De Nederlandse Metro was vanaf de start tot augustus 2012 in handen van Metro International. Sinds september 2012 is Telegraaf Media Groep eigenaar van de titel die destijds is samengegaan met het toenmalige Spits. Sinds 2018 valt ook de Nederlandse Metro, net als de andere titels van Telegraaf Media Groep, onder Mediahuis.

www.metronieuws.nl
www.mediahuis.be
www.tmg.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie