Hans Nijenhuis stopt als hoofdredacteur van het AD
30-04-2021 14:35:00 | Door: David de Jong | hits: 2834 | Tags:

Hans Nijenhuis stopt per 1 juli 2021 als algemeen hoofdredacteur van het AD. Hij blijft wel verbonden aan de redactie van AD.

Hans Nijenhuis: "Ik kijk ernaar uit om weer te gaan schrijven. Baas zijn is een rol, het is niet iets voor het leven of iets waar je recht op hebt. Het AD bereikt nu dagelijks 3,5 miljoen mensen. Het aantal abonnees stijgt, maand na maand. Ik ben enorm trots op deze explosieve groei."

Zijn aankondiging komt exact vijf jaar nadat hij als hoofdredacteur bij AD begon en één dag nadat AD het 75-jarig bestaan vierde. Het plan om na vijf jaar de balans op te maken heeft zijn hoofd nooit verlaten, zegt hij in een videoboodschap. Hij stelt vast dat de doelen die hij in 2016 stelde, inmiddels zijn bereikt.

Erik van Gruijthuijsen, directeur-uitgever van ADR Nieuwsmedia: "Bij zijn komst beloofde Hans van het AD veel meer te maken dan een krant. En hij wilde er zijn voor heel Nederland. In die missie is hij meer dan geslaagd. Hij deed dat door consequent vast te houden aan zijn overtuiging dat AD niet alleen maar met mensen in het nieuws moet spreken. Het resultaat is dat AD het grootste nieuwsmerk van Nederland is, vooral door het ongekende aantal extra lezers dat AD afgelopen jaren online aan zich wist te binden. Ik vind het schitterend dat Hans als schrijver blijft. Zijn rol voor AD is nog lang niet uitgespeeld."

Voor zijn komst naar AD was Hans Nijenhuis onder meer correspondent, chef opinie en adjunct-hoofdredacteur van NRC, mede-oprichter van nrc.next, en operationeel directeur van De Bezige Bij.

Kijk hier de video die Hans maakte voor de medewerkers van AD.www.ad.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie