Herman Wolswinkel directeur NDP Nieuwsmedia
24-06-2022 08:50:49 | Door: Saskia van Weert | hits: 1376 | Tags:

Het bestuur van NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven, heeft Herman Wolswinkel per 1 juli 2022 benoemd tot directeur.

Hij volgt Tom Nauta op, die directeur-bestuurder wordt van de collectieve rechtenorganisatie NORMA. Wolswinkel is op dit moment senior adviseur public affairs bij NDP Nieuwsmedia. In die rol is hij verantwoordelijk voor de coördinatie van de lobbyactiviteiten van de brancheorganisatie.

Herman Wolswinkel: “Ik zie ernaar uit om mij samen met de lidbedrijven van NDP Nieuwsmedia in te zetten voor een klimaat waarin private nieuwsmedia hun onafhankelijke rol met verve kunnen vervullen en journalisten grondig en veilig hun werk kunnen blijven doen. Het belang van gezonde nieuwsbedrijven is in tijden van nepnieuws, big tech en mondiaal oplopende spanningen nauwelijks te overschatten. Het is een eer om zo’n maatschappelijk relevante branche te vertegenwoordigen.”

Rien van Beemen, voorzitter van NDP Nieuwsmedia: “We zijn als Nederlandse nieuwsmedia heel blij dat Herman Wolswinkel deze belangrijke rol op zich wil nemen. Hij is sinds jaar en dag van groot belang voor onze lobby en kent de relevante dossiers als geen ander.”

www.ndpnieuwsmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie