Het Parool breidt online uit
10-05-2019 11:57:29 | Door: Saskia van Weert | hits: 5107 | Tags:

Het Parool heeft een nieuwe site, mobiele app en een interactieve digitale editie met online berichtgeving over nieuws buiten de hoofdstad.

De website van de krant is helemaal op de schop genomen. Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool: "Lezers kunnen zich nog steeds onderdompelen in journalistiek met het Amsterdamse nieuws als basis, maar vinden hier nu ook reportages en achtergronden uit het buitenland, Haagse politiek, binnenlandse kwesties, sport, opinie, interviews en van alles en nog wat over kunst, cultuur, uitgaan en culinaire zaken. Deze vernieuwde site, met meer ruimte voor video, podcasts en fotoseries, biedt de mogelijkheid ons werk zo goed mogelijk te presenteren."

De vernieuwing bij Het Parool reikt verder dan alleen een nieuwe site. De krant heeft vanaf nu ook een vernieuwde mobiele app met 24/7 nieuwsupdates en een totaal nieuwe de Digitale Editie. De Digitale Editie is een interactieve krant met filmpjes en bewegende beelden. Ronald Ockhuysen: "Maar het is wel gewoon een krant, je kunt hem uitlezen".

Katelijne Molenaar, hoofd IT en platformmanager bij Het Parool: "Het is ons goed gelukt om met de kenmerkende typografie en kleurgebruik de identiteit van Het Parool ook digitaal prachtig tot zijn recht te laten komen. Dagelijks maakt de redactie een prachtige editie met alle digitale mogelijkheden zoals video, podcasts en fotoseries. Een resultaat van een nauwe samenwerking tussen redactie, vormgeving en IT. We zijn allemaal heel trots op de lancering van deze mooie digitale producten voor alle lezers van Het Parool."

Het Parool de Digitale Editie verschijnt ’s middags om vijf uur en bevat alles wat in de papieren krant staat, maar met de voordelen van digitale journalistiek: video, fotoreeksen, podcasts en links naar andere artikelen.

www.parool.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie