Het Parool wordt per 3 januari 2022 ochtendkrant
15-09-2021 13:29:00 | Door: David de Jong | hits: 2085 | Tags:

Per 3 januari 2022 gaat Het Parool doordeweeks verder als ochtendkrant. De bezorging van de zaterdageditie verandert niet.

Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool: “Het Parool staat voor een historische verandering. Op 80-jarige leeftijd gaat Het Parool, vanaf 3 januari 2022, verder als ochtendkrant. Dat betekent dat de doordeweekse krant vanaf die dag 's ochtends vroeg wordt bezorgd en niet meer in de middag. De beslissing om naar de ochtend te gaan heeft verschillende redenen; journalistieke en praktische. Voorop staat dat we denken dat we lezers in de ochtend nog beter kunnen bedienen. Daarom verschijnen ook de digitale editie en de digitale krant (pdf) vanaf 3 januari in de ochtend al online. Op zaterdag blijft alles bij het oude."

Het Parool is een van de weinige overgebleven Nederlandse middagkranten waardoor volgens DPG Media de kosten voor distributie en bezorging relatief hoog zijn. De uitgever denkt dat met de overgang naar de ochtend de bezorging op langere termijn kan worden gegarandeerd. Uitgevers als DPG Media en Mediahuis (waar de Telegraaf onder valt) werken ten behoeve van de bezorging samen.

www.parool.nl
www.dpgmedia.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie