Indebuurt haalt meer dan 22.000 kerstkaarten op voor eenzame ouderen
23-12-2019 11:53:58 | Door: | hits: 2339 | Tags:

Met een kerstkaartenactie van indebuurt zijn meer dan 22.000 kaarten opgehaald voor eenzame ouderen. De kerstkaarten zijn deze dagen door de lokale teams uitgedeeld bij verschillende verzorgingstehuizen in de deelnemende steden. 

De helft van de ouderen in Nederland is eenzaam, blijkt uit cijfers van het CBS en de GGD. Waar de een tijdens Kerst geniet van een uitgebreid diner met familie of aanschuift bij vrienden, brengen sommige ouderen de feestdagen in eenzaamheid door. De redactieteams van indebuurt, een online en lokaal platform van DPG Media, besloten een kerstkaartenactie te starten.

Aan de actie deden 30 indebuurt-steden mee. Via de online platformen en social media werden inwoners opgeroepen om mee te doen en een leuke kerstkaart in te sturen. Ook andere merken van DPG Media droegen hun steentje bij aan de actie. Zo werd de oproep om mee te doen ook gedeeld in alle huis-aan-huiskranten van DPG Media en maakten de redacties van de Gelderlander, Tubantia, de Stentor en AD Haagsche courant reportages over de actie.

De indebuurt-redacties gingen 19 en 20 december 2019 op pad om alle kaarten uit te delen.

www.indebuurt.nl
www.dpgmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie