Journalist van het jaar 2018: Joop Bouma en Jet Schouten
15-02-2019 10:56:00 | Door: David de Jong | hits: 12921 | Tags:

Journalisten Joop Bouma en Jet Schouten zijn tijdens een bijeenkomst in het Instituut voor Beeld en Geluid door Villamedia uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2018. De jury, bestaande uit de redactie van Villamedia aangevuld door de adviesraad, besloot unaniem dat Jet Schouten van AVROTROS Radar en Joop Bouma van Trouw de titel verdienen.

Het duo zette samen met internationaal onderzoekscollectief ICIJ een grootschalig onderzoek op waar zo'n 250 journalisten uit 36 landen aan meededen. Hun Implant Files toonden de misstanden en het gebrek aan controle rondom medische implantaten en hulpmiddelen aan en veroorzaakten zo heel wat opschudding.

Joop Bouma: "Dat we deze prijs hebben gekregen bewijst dat je met internationale onderzoeksjournalistiek een hele belangrijke bijdrage kan leveren aan nieuwsvoorziening. Het is mooi dat Trouw de ruimte biedt om ook minder toegankelijke onderwerpen te onderzoeken, iets dat zeker niet vanzelfsprekend is voor een kleine krant."

Cees van der Laan, hoofdredacteur van Trouw: "Ik ben ontzettend trots dat Joop samen met Jet deze prijs heeft gekregen. Een volstrekt terechte erkenning voor dit onderzoek, maar ook voor de jarenlange inspanningen om internationale onderzoeken van de grond te krijgen."

Jet Schouten: "Het is een enorme eer om deze prijs te mogen winnen. Zeker gezien het belangrijke journalistieke werk dat ook de andere genomineerden verricht hebben. Ik hoop dat deze prijs opnieuw de wereldwijde problemen met implantaten, die wij aan het licht hebben gebracht, onder de aandacht brengt."

John van den Heuvel van de Telegraaf, Paul Vugts van Het Parool en Volkskrant-verslaggever Natalie Righton dongen ook mee naar de prijs.

www.villamedia.nl

 Fotocredits: Duco de Vries

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie