LinkedIn breidt Nederlandse nieuwsredactie uit
19-04-2022 00:15:00 | Door: David de Jong | hits: 1321 | Tags:

LinkedIn heeft aangekondigd de Nederlandse nieuwsredactie te vergroten van twee naar vijf redacteuren. Deze stap maakt deel uit van een internationale uitbreiding van de wereldwijde onafhankelijke nieuwsredactie, waar tachtig nieuwe redacteuren aan worden toegevoegdHierdoor krijgt LinkedIn Nieuws wereldwijd tweehonderd redacteuren.

Sinds de lancering in 2011 heeft LinkedIn Nieuws professionals bij elkaar gebracht met informatie, ideeën en inspiratie om hen verder te helpen in hun professionele leven. Van gezondheidszorg tot marketing, van corporates tot kleine bedrijven: zo veel mogelijk bedrijven en industrieën komen aan bod. Het Nederlandse team van LinkedIn Nieuws startte in 2019.

De uitbreiding van de redactie in Nederland geeft LinkedIn Nieuws de mogelijkheid om de berichtgeving omvangrijker en diepgaander te maken. Maar ook om meer aan sector-specifieke nieuwsvoorziening te gaan doen.

Dagelijkse content

LinkedIn-redacteuren zullen zich niet alleen gaan richten op originele berichtgeving en het laatste nieuws, maar cureren en publiceren ook dagelijks samenvattingen, artikelen, nieuwsbrieven en live video-interviews met bijvoorbeeld prominente CEO’s. 

Ook datajournalistiek maakt deel uit van het aanbod – door gebruik te maken van LinkedIn-data worden de lijsten LinkedIn Top Startups, Top Companies en Top Voices samengesteld.

Om deze journalistiek voor een groter publiek toegankelijk te maken, breidt LinkedIn het team uit en heeft het momenteel vacatures in verschillende landen in Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Azië. Deze vacatures betreft niet alleen journalistiek en verslaggeving, maar ook op grafisch ontwerp, videoproductie/editing en projectmanagement.

Liza Janssen van LinkedIn Nieuws Nederland: “Het is de missie van LinkedIn Nieuws om leden dagelijks te voorzien van de berichten die ze nodig hebben om hen te helpen in hun werkende leven. Deze uitbreiding geeft ons de mogelijkheid om LinkedIn-leden in Nederland in de toekomst nog meer informatie, analyses en debatten op het platform te bieden en draagt bij aan onze missie.”

www.linkedin.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie