Mediahuis benoemt Xavier van Leeuwe als CEO Digital Marketplaces
10-06-2021 15:53:00 | Door: David de Jong | hits: 1593 | Tags:

Xavier van Leeuweb, Director Consumers bij Mediahuis Nederland, is per 1 september 2021 benoemd tot CEO Digital Marketplaces bij Mediahuis groep. Hij volgt daarmee Paul Verwilt op. Deze laatste zal zich binnen zijn bestaande functie als COO van Mediahuis groep en lid van het directiecomité, sterker toeleggen op de verdere uitbouw van nieuwe businessmodellen via Mediahuis Ventures, alsook toekomstige acquisities.

Mediahuis wist de afgelopen jaren met haar Digital Marketplaces sterke posities uit te bouwen in de markten banen en recrutering (onder meer Jobat.be, Jellow.be, Jellow.nl), housing (onder Zimmo.be en Jaap.nl) en automotive (onder meer Gaspedaal.nl, AutoTrack.nl, CarsIreland.ie, Cartell.ie).

Paul Verwilt, COO Mediahuis groep: “Digital Marketplaces leveren een aanzienlijke en groeiende bijdrage aan het bedrijfsresultaat van onze groep en het marktpotentieel is groot. Een kans die we met de benoeming van Xavier van Leeuwe maximaal willen benutten. Zowel bij NRC Media als bij Mediahuis Nederland pionierde hij nieuwe strategieën die hebben geleid tot een duurzame stijging van het aantal betalende abonnees. De rijke expertise van Xavier op het gebied van data en klantgerichtheid, net als zijn kennis van de uitdagingen en kansen op het gebied van digitale innovatie, zijn van grote meerwaarde voor onze DigitalMarketplaces.”

Xavier van Leeuwe is sinds 2010 werkzaam bij Mediahuis groep, oorspronkelijk als Director Marketing & Data bij NRC Media en sinds 2017 als Director Consumers bij Mediahuis Nederland. Als CEO Digital Marketplaces zal hij rapporteren aan Paul Verwilt, COO Mediahuis groep.

Xavier van Leeuwe: "Ik wil  Mediahuis bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. Paul Verwilt en zijn team hebben Digital Marketplaces in topvorm achtergelaten. We zijn goed gepositioneerd om de groei van onder andere CarsIreland, Cartell, Jaap, Jellow, Jobat en Zimmo voort te zetten en te versnellen.”

www.mediahuis.be

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie