Mediahuis groep wil Aachener Verlagsgesellschaft overnemen
27-09-2021 12:40:19 | Door: Saskia van Weert | hits: 2443 | Tags:

De Europese mediagroep Mediahuis en het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG), oprichter en eigenaar van de Aachener Zeitung, voeren verregaande onderhandelingen over een mogelijke overname van AVG door Mediahuis.

In geval van een succesvolle afronding van de gesprekken, wordt Mediahuis de belangrijkste aandeelhouder (70 procent) van AVG's dochteronderneming Medienhaus Aachen, uitgever van Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten.

Een eventuele overname van Aachener Verlagsgesellschaft past binnen de Europese groeiplannen van Mediahuis en zou de groep in staat stellen om haar geografische voetafdruk uit te breiden naar de Duits-Nederlandse grensregio (Euregio).

Andreas Müller, CEO van Aachener Verlagsgesellschaft: "Al vele decennia hebben kranten in Aken een nauwe band met de Mediahuis-kranten in het aangrenzende Nederlands- en Belgisch-Limburg. Mediahuis en AVG delen bovendien de overtuiging dat een sterke en onafhankelijke journalistiek cruciaal is voor de instandhouding van de democratie. We zien allebei potentieel in regionale mediamarkten en de noodzaak van efficiënte strategieën. Het voelt dus heel logisch om samen vorm te geven aan een duurzame toekomst.”

Gert Ysebaert, CEO van de Mediahuis groep: “Onze groeiambitie is duidelijk: we willen verder evolueren als toonaangevend Europees mediaspeler. Na de ontwikkeling van onze groep in België, Nederland, Ierland en sinds vorig jaar ook Luxemburg, is de uitbreiding van onze activiteiten naar de Duitse regio Nordrijn-Westfalen een logische volgende stap.”

Het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft is hoofdaandeelhouder (70 procent) van Medienhaus Aachen, dat actief is in de regio Aken, Düren en Heinsberg (Nordrhein-Westfalen). Naast het uitgeven van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten omvat het portfolio van Medienhaus Aachen ook print, digitale media, radio, drukwerk, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen stelt 400 personeelsleden (exclusief distributie) te werk en realiseert een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro.

www.mediahuis.be
www.medienhausaachen.de

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie