Mediahuis hoofdaandeelhouder van Medienhaus Aachen
10-01-2022 14:03:50 | Door: Saskia van Weert | hits: 1689 | Tags:

Mediahuis heeft de overname van het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG) succesvol afgerond. De mediagroep maakt voortaan voor 100 procent deel uit van Mediahuis, dat hiermee ook hoofdaandeelhouder (70 procent) wordt van AVG’s dochteronderneming Medienhaus Aachen gmbh, uitgever van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten.

Voor de mediagroep, in Nederland eigenaar van NRC, De Telegraaf, Noordhollands Dagblad, De Limburger en Dagblad van het Noorden, is de uitbreiding naar het Duitse Noordrijn-Westfalen een logische volgende stap. De Duits-Nederlandse grensregio (Euregio) sluit geografisch aan bij de bestaande Mediahuis-activiteiten. Bovendien bieden de sterke merken van AVG een mooie toegevoegde waarde aan het Mediahuis-portfolio.

De intrede van Mediahuis als grootste aandeelhouder, zal Medienhaus Aachen in staat stellen om haar digitale transformatieproject te versnellen, haar onafhankelijke regionale journalistiek verder te versterken en haar positie in de regio Aken, Düren en Heinsberg succesvol te bestendigen.

De verdere digitale transitie van de Duitse mediagroep zal gebeuren in samenwerking met het huidige management van Medienhaus Aachen, verder bouwend op de expertise en het talent van haar medewerkers. Andreas Müller, die sinds 2008 aan het hoofd staat van Medienhaus Aachen, blijft als CEO het directieteam leiden.

Medienhaus Aachen is als toonaangevende mediagroep actief in de regio Aken, Düren en Heinsberg (Noordrijn-Westfalen). Naast het uitgeven van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten omvat het portfolio van Medienhaus Aachen ook print, digitale media, radio, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen stelt 400 personeelsleden (exclusief distributie) te werk en realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard euro.

www.mediahuis.com
www.mediahuis.be
www.mediahuis.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie