Mediahuis neemt Ierse INM over
02-05-2019 11:47:00 | Door: David de Jong | hits: 4455 | Tags:

Mediahuis heeft aangekondigd het Ierse dagbladbedrijf Independent News & Meda INM over te willen nemen en een bod te hebben gedaan ter waarde van 145,6 miljoen euro. Hiertoe heeft het de steun gekregen van de Ierse zakenmannen Denis O'Brien en Dermot Desmond die tezamen 44,9 procent van het bedrijf bezitten en daarmee de grootste aandeelhouders zijn. Ook het bestuur van INM heeft de steun gegeven voor de overname. De bedoeling is dat het bedrijf van de beurs wordt gehaald.

Het Ierse dagbladconcern bezit titels als Irish Independent, The HErald, Sunday World, Sunday Life, The Star, Belfast Telegraph en nog eens 12 regionale weekbladen. INM draaide vorig jaar een omzet van 191 miljoen euro met 800 werknemers. Het heeft een totaalbereik via print en online van wekelijks 2,1 miljoen lezers

Het Belgische Mediahuis dat ontstaan is uit Corelio en Concentra, is in met name Vlaanderen actief met titels als De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Metro, regionale tv-zenders en radiostations NRJ en Nostalgie In Nederland is Mediahuis in de afgelopen jaren eigenaar geworden van onder andere NRC Handelsblad, Telegraaf Media Groep, De Limburger en Noordhollands Dagblad. Sinds vorig jaar is het ook eigenaar van Wayne Parker Kent, het digitale mediabureau. Mediahuis is voor de meerderheid in handen van Corelio, Concentra en de Nederlandse familie Van Puijenbroek, die eerder grootaandeelhouder van de Telegraaf Media Groep was. Corelio en Concentra zijn in handen van enkele Vlaamse families.

www.mediahuis.be

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie