Mediahuisnieuws: weekendmagazine Vrij vernieuwd, De Echo verdwijnt
29-11-2019 12:11:44 | Door: | hits: 2874 | Tags:

Weekendmagazine Vrij, de lifestylebijlage van de regionale dagbladen van Mediahuis Nederland, is vernieuwd. De lezers van Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en IJmuider Courant ontvangen voortaan de vernieuwde Vrij in magazineformaat.

Het aanpassen van het weekendmagazine is een van de veranderingen die de regionale dagbladen van Mediahuis zijn ondergaan naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek onder twintigduizend lezers. Zo werden het afgelopen jaar ook de nieuwsapps verbeterd en ondergingen de websites een restyling. Daarnaast werden de papieren kranten uitgebreid met de katernen Groen, Fit, Slim en Sport op zaterdag en werd de opmaak gemoderniseerd.

Hugo Schneider, hoofdredacteur regionale dagbladen van Mediahuis Nederland: "Ik ben ontzettend trots op het resultaat. En ik ben ervan overtuigd dat het vernieuwde weekendmagazine, dat vooral vooral gericht is op vrouwen van 35 tot 50 jaar, bijdraagt aan aantrekkelijke en relevante zaterdagkrant."

Eerder werd bekend dat Mediahuis Nederland stopt met het Amsterdamse huis-aan-huisblad De Echo. Mediahuis noemt toenemende distributiekosten en veranderend beleid van lokale gemeenten ten aanzien van verspreiding van folders en huis-aan-huisbladen als belangrijke factor voor de verslechterde markt.

Hier kun je de vernieuwde uitgave digitaal doorbladeren.

- Lees ook: [Interview] Hugo Schneider: Het draait binnen TMG weer om de journalistiek

www.mediahuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie